A röplabdázás előnyei

Aki a futást vagy a többi egyedül végezhető sportot unalmasnak találja, de nem szeretne lemondani a rendszeres testedzésről, sokat profitálhat a röplabdázás előnyeiből. A nem csak nyáron, a strandon végezhető labdajátékot rendszeresen, alkalmanként legalább 45 percig gyakorolva, a sportot egészséges táplálkozással kiegészítve látványos javulást érhetünk el fizikai erőnlétünk és általános egészségi állapotunk tekintetében.

shutterstock_113652871.jpg

Remek kalóriaégető

A röplabdázással hatékonyan elégethetjük a fölös kalóriákat, illetve javíthatjuk a testzsír és az izom arányát. A FitnessHealthZone.com adatai szerint 45 percnyi röplabdázással 585 kalóriát égethetünk el, a túlsúlytól megszabadulva pedig csökkenthetjük a magas vérnyomás, a szívbetegségek és a diabétesz kockázatát.

Fejleszti az izomzatot

A röplabdázás nemcsak a felsőtest, a kar és a váll izmait erősíti, hanem a combokat és a vádlit is. Ezen kívül pedig megerősíti az érrendszert és a tüdőt: az élénkülő vérkeringés következtében több oxigén és tápanyag jut az egyes szervekhez, így azok funkciói láthatóan javulnak.

Javítja a reflexeket

A sportág a fentiek mellett hatással van az anyagcserére, növeli az energiaszintet, és javítja a teljesítményt. Fejleszti a szem–kéz-koordinációt, javítja a reflexeket, csökkenti a reakcióidőt, illetve támogatja a csontok és az ízületek egészségét.

Elmélyíti a kapcsolatokat

A röplabda csapatjáték: a játékosoknak együtt kell dolgozniuk, illetve gyors döntéseket hozniuk. A csapattagok azt is megtanulják, hogy értékeljék és tiszteljék társaikat. Egy 2008 júniusában végzett amerikai kutatás eredményei szerint azok a felnőtt férfiak, akik rendszeresen vettek részt csapatsportokban, hatékonyabb csapatjátékosok voltak életük más területein, például munkahelyükön is, sőt, többet is kerestek. A röplabda arra is megtanít, hogyan irányítsunk, hogyan dolgozzunk mások irányítása alatt, illetve segít elfogadni a veszteséget.

 

A sportág természetesen nemcsak nyáron, a strandon végezhető, de tény, hogy ez az egyik legkellemesebb formája. Az Aktivsport.hu kínálatában mindent megtalál, amire szüksége lesz hozzá, a strandröplabdaállványtól és a hálótól kezdve a labdán és a pályajelölő szalagon keresztül a bírói emelvényig.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr907299661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása