A gyógytorna jótékony hatásai

A gyógytorna nemcsak azok esetében hatékony, akik már nehezen mozognak, vagy épp egy műtét vagy baleset után szeretnének gyorsabban felépülni. Alkalmazásával sok mozgásszervi megbetegedés, illetve a gerincproblémák és a csontritkulás is megelőzhető. A fizioterápia fontos eleme, a gyógytorna egy foglalkozás keretében, csoportosan, de megfelelő eszközök és felszerelések birtokában otthon, egyedül is végezhető.

 

gyogytorna.jpg


Számtalan betegséget kezelhetünk vele


A mozgásforma űzése folyamán a szervezet a természetes mechanikai energiát használja fel mint gyógyító erőt, a különböző mozgásszervi megbetegedések, illetve ortopédiai, reumatológiai, neurológiai, belgyógyászati vagy traumatológiai jellegű problémák kezelésére, és a beteg állapotának javítására.


A hatás már egy alkalom után is érezhető


A fentieken kívül a gyógytorna segít a szülés megkönnyítésében, a vizelettartási problémák megelőzésében és kezelésében, de a pszichés zavarok tüneteit is enyhítheti. A speciális gyakorlatokat alkalmazó mozgásforma hatása már egy alkalom után is érezhető. Egy-egy gyakorlat lehet passzív, aktív vagy vezetett aktív. Az első esetben a mozdulatokat nem a beteg maga, hanem a gyógytornász vagy egy mozgatógép végzi; a másodikban a beteg maga, a harmadikban pedig a beteg és a gyógytornász együtt dolgozik.


A gyógytorna segít kikapcsolni


Az egészség megőrzése mellett a gyógytorna a lazítást is segíti: a relaxációs gyakorlatok segítségével a páciens megtanul ellazulni, kikapcsolni. A mozgásforma nemcsak segít karbantartani a testet, és megelőzni a betegségeket, de az endorfintermelődés jóvoltából fájdalomcsillapító hatással is bír, illetve javítja a közérzetet. Az alacsonyabb intenzitású gyakorlatok végzése során is jelentős mennyiségű endorfin szabadul fel a szervezetben: az erős fájdalomcsillapító morfinhoz hasonló anyag hatása az előbbinél mintegy 200-szor erősebb.


Segíti az emésztést


A gyógytorna ezen kívül, a hasizmok megdolgoztatásával segíti a bélmozgást, támogatja az emésztést. Az Aktivsport.hu kínálatában az otthoni gyógytornához szükséges minden felszerelést megtalál, az egyensúlyozó eszközöktől kezdve a kéz- és lábterápiás eszközökön át a masszázsolajokig és a terápiás eszközökig.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr547350046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása