Az 5 legjobb edzéstípus hasra

Mindenki lapos és izmos hasra vágyik, azonban hiába kocognak, úsznak vagy bicikliznek rendszeresen, csak nem jön a vágyott eredmény. Ez esetben érdemes kifejezetten a hasizom erősítésére alkalmas edzésformákat kipróbálni – ezeket végezhetjük különböző gépek segítségével, de saját súllyal is.


1. Haspad


A haspadot minden edzőteremben megtaláljuk, de természetesen otthonra is beszerezhetünk egyet. A modernebb típusok állíthatóak, azaz változtathatjuk a pad dőlésszögét, ezzel nehezítve vagy épp könnyítve az edzést. A felülésen kívül más hasizom-erősítő gyakorlatot is végezhetünk rajtuk, például hasprést vagy lábemelést. A sérülések elkerülése érdekében olyan padon eddzünk, amely elég hosszú és széles ahhoz, hogy kényelmesen elférjünk rajta.

haspad.jpg


2. Hasizom-erősítő gép


A hasizom-erősítő gépen való fel-lecsúszkálással nemcsak a hasizmunkat, hanem a vállat, a kart és a hátat is edzhetjük. A felső és az alsó hasizom egyaránt dolgozik, így rövid időn belül látványos eredményt érhetünk el ezzel az edzésformával.


3. Bordásfal


A bordásfalon vagy rúdon való húzódzkodás remek saját súlyos edzés. A láb- vagy térdemelés rendesen megdolgozza a hasizmokat; lapos, feszes és izmos hasfalat eredményez.


4. Fitneszlabda


Bár a fitneszlabda nem elsősorban a hasizom edzésére szolgál – javítja az egyensúlyérzéket, segít megfelelő pozícióban tartani a gerincet stb. –, erre a célra is kiváló. A labdán való egyensúlyozás során az egész test dolgozik, így a többi izmunk is feszesebbé válik.


5. Eszköz nélküli edzés


Eszközök nélkül is erősíthetjük a hasizmunkat, akár úgy, hogy otthon tornázunk esténként. Hatékony hasizomgyakorlat a felülés, a hasprés vagy a lábemelés.
Az Aktivsport.hu kínálatában többféle, a hasizom erősítésére kiválóan alkalmas gépet és eszközt talál, a haspadoktól kezdve a hasizom-erősítő gépeken át a fitneszlabdákig.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr157472024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása