A hidroterápia

A hidroterápia (más néven vízgyógyászat) a betegek számára egy nagyon hasznos és fontos gyógymód. A víz felhasználásával segíti elő nagy mértékben a felépülést.

 

A VÍZ GYÓGYÍTÓ EREJE

 

Mivel vízben az ember tömege csökken, így kisebb teher nehezedik a belső szervekre, és a vízben jelentősen redukálódik az esélye a különböző sérülések kialakulásának. Így a mozgás is egyszerűbb, hiszen kevesebb súlyt kell irányítani. A hidroterápia a víz fizikai tulajdonságait használja ki: legfőképpen a vízhőmérésklet okozta hatásokat, a vízsugár masszírozó mivoltát, illetve a víz felhajtó erejét.

vizterapia.jpg

 

HATÁSFOK

 

A hidroterápia alkalmas a legtöbb izületi probléma kezelésére, mert a víz mennyiségétől függően létezik teljes fürdő, ülőfürdő, félfürdő és végtag fürdő is. A gyakorlatok pedig kihatnak a szívműködésre, vérnyomásra, a gyomornedv- , epe- , és vizeletkiválasztásra, az izmokra, valamint az idegrendszerre. Tökéletes gyógymód vérellátottsági zavarok, kimerültség, mozgásszervi panaszok vagy immungyengeség esetén.

 

ALKALMAZÁSI FORMÁK

 

Sok fajtája van a hidroterápiás kezeléseknek. Az otthon is elvégezhető borogatások, leöntések, hideg vizes ledörzsölés, göngyölés mellett része a szaunázás, a gőzfürdő, a súlyfürdő és az elektroterápiás gyógyfürdő is. Csonttörések, gerincbántalmak kezelésére javasolt a víz alatti gyógytorna; ilyenkor a beteg vízben végez gyógygimnasztikát. Légúti megbetegedések esetén a szaunák, illetve gőzfürdők használata ajánlott. Nyugtató hatású, stresszoldó masszázs szüksége esetén a légbuborék-fürdő a megoldás.

 

TUDOMÁNYOSAN BIZONYÍTOTT

 

Amennyiben az orvos hidroterápiát ír elő, lehet számítani arra, hogy csökken a helyi anyagcsere funkció, csökken a helyi ödéma, oldódik az izomgörcs, növekszik a helyi érzéstelenítő hatás. A téli úszás pedig javítja az általános állapotot, csökkenti a feszültséget, a fáradtságot, javítja a memóriát és enyhíti a mozgásszervi eredetű fájdalmat.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr227529020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása