Mi az a M. A. X. training?

Szinte napról napra találkozhatunk újabb és újabb sportfajtákkal, edzéstervekkel, már csak kapkodjuk a fejünket, melyiket válasszuk, így aztán nem lehet okunk panaszra, hogy nincs miből csemegézni. Ismerkedjünk meg egy olyan fitness mozgással, mely még talán nem túl széles körben ismert kis hazánkban. Ez nem más, mint a M.A.X. training.

Maga a mozaikszó, három különálló szócskából tevődik össze:

Muscle – Nagyon intenzív, az egész testre kiterjedő edzés, ahol a középpontban áll az izom és az alak formálása. Ami nagyon lényeges, hogy állóképességi séma, mely hatékony zsírégető hatással felvértezett és fókuszban tartja a legújabb kutatási eredményeket is az élettannal kapcsolatban.

Activity – Számos gyakorlat kombinálása és koordinációnövelő mozgásfajták ötvözete, mely az állóképességet és az erőt hivatottak fejleszteni.

Excellence – a legújabb edzéselmélet, tudományos háttérrel.

Láthatjuk tehát, hogy itt egy kerek - egész összefogott, edzéstervről van szó, melynek lényege az igen erős hatékonyság.

step_2.jpg

Maga a tréning egy kb. fél órás, nagyon erős edzésmódszer, mely mindig begyakorlott, konkrét gyakorlatsorokból áll össze. Hatékonysága abban rejlik, hogy az állóképességet nagyon nagymértékben fejleszti, erőt és mozgáskoordinációt eredményezve.

Úgy kell elképzelni, mint egy periodikus mozgást, ahol a 45 másodperces, erősen terhelő szakaszokat felváltják a 15 másodperces pihenési részek.

Általában magukat az edzés elemeit, egy lépcsővel (step pad) illetve azok mellett végzik, és a gyakorlatok mindig a far – és lábizmokra, a karok izmaira és persze a törzsön elhelyezkedő izomzatra irányulnak, mindemellett pedig egyensúlyfejlesztő gyakorlatok is helyet kapnak a programban.

Természetesen az edzés zenei aláfestéssel tarkított, és minden gyakorlatfázishoz a megfelelő zenét illesztik, tehát a muzsika igen fontos része a programnak. Nem csak azért jó zenére mozogni, mert a pontos gyakorlatvégzéshez a megfelelő ütemes mozgás elengedhetetlen, hanem azért is, mert mentális motivációval bír, ezáltal pedig a fizikai hatékonyság is megnövelhető.

A következő részben ennek a sportnak az előnyeivel is foglalkozunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr628664188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása