Miért elengedhetetlen a lábgépek használata az edzőteremben?

A konditeremben való edzés az utóbbi években egyre nagyobb szerepet tölt be az emberek életében. Egyrészt azért, mert napról napra több ember dönt az egészséges életmód mellett, másrészt a jó kinézet és külső alapkövetelmény, ami nélkül a társadalom hajlamos megszólni szinte bárkit.

 

Egy férfi számára a legfontosabb, hogy gyönyörű váll- és karizmokkal rendelkezzen. Azonban képesek megfeledkezni arról, hogy a lábizmokat is ugyanúgy fejleszteni, terhelni és folyamatosan edzeni kell őket.

 labezdes.jpg

A lábedzést érdemes két különböző részre osztani, mivel a combokat és a vádlit is máshogy kell terhelni. A guggolás, a lépcsőzés, a kitörés, a lábtolás különösen ajánlott, hiszen ezek mondhatni a lábedzés alapjaként szolgálnak.

 

Ezek a gyakorlatok persze nők számára is különösen ajánlottak, hiszen az ő edzésük egyik legfontosabb célja, hogy szép és formás fenekük legyen, gyönyörű combokkal és vékony lábszárral. Az aránytalan testalkat náluk is jelenthet problémát, ezért érdemes olyan napokat beiktatni az edzéstervbe, amikor csak lábra edzenek.

 

A lábban található izomcsoportok megdolgoztatása különösen fontos, hiszen ha a test alsó része nincs megedzve, a felső rész sem tud maximális teljesítményen dolgozni. A két testrésznek egyensúlyban kell lennie.

 

Guggolás és felhúzás során a legnagyobb izomtömegeket mozgatod meg, de a súlyzós edzéseket sem szabad elhanyagolni. Utóbbi azért is fontos, mert a lábedzés célja, hogy izom kerüljön a lábakra, ezt azonban súlyok nélkül elérni igen csak nehéz, mondhatni lehetetlen.

 

Az olyan alapgyakorlatokkal, mint a kitörés vagy a lábtoló gép rendszeres használata, egészen rövid időn belül el lehet érni a kívánt külsőt.

 

A lábedzés sokszor kényes téma, valóban nehezebb látványos változást elérni az alsó testrészen, azonban a későbbiekben megéri a fáradozást.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr108882630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása