Melyik a legjobb úszószemüveg?

A klórozott víz irritálja a szemed, ezért úszás után folyamatosan bevörösödik és viszket? A profi úszók nem véletlenül viselnek szemüveget a medencében. Próbáltál már egy-két típust, de nem voltál igazán megelégedve? Nem létezik mindenki számára tökéletes típus, de elmondjuk, mire érdemes figyelned, mielőtt úszószemüveget vásárolnál.

A lencse színe

Alapvetően három típust különböztetünk meg, ha lencseszín alapján kategorizálunk. A füstös lencsét, a tükrözöttet és az átlátszót. A füstös lencséjű szemüvegeket a nagyon világos uszodákban érdemes használni, ahol megvan annak a kockázata, hogy a vízről visszaverődő fény zavarja a szemed.

Az átlátszó lencsével felszerelteket pedig éppen a sötét uszodákban kell használnod, ahol hátrányod származna abból, hogy a rossz fényviszonyokat még a sötétített lencse is rontja. A tükrözött lencsés úszószemüvegeket kifejezetten kültéri úszáshoz ajánljuk.

uszoszemuveg2.jpg

A tömítés típusa

Léteznek tömítés nélküli és tömítéssel ellátott szemüvegek is. Előbbieket általában versenyúszók használják, hiszen ez kevesebb ellenállást képez a vízben, ami profi szinten rendkívül fontos. Hobbiúszóknak általában tömítéssel ellátott szemüveget ajánlunk, ezeknek is több fajtája létezik.

A neoprén tömítés kimondottan puha és kényelmes, viszont éppen ezért rövidebb élettartamú. A szilikon tömítéssel ellátott szemüveg a legnépszerűbb úszószemüveg. A szilikon ugyanis antiallergén, ráadásul élettartama is hosszú. A termoplasztikus gumival tömített szemüvegek prémium darabok. A szilikonnál is szilárdabb és tartósabb, éppen ezért tartoznak magasabb árkategóriába.

A pánt

Az úszószemüvegeket pántjaik típusa alapján is megkülönböztetjük. Az egy pánttal rendelkező szemüvegek előnye, hogy felhelyezésük és levételük is rendkívül egyszerű, így gyerekek számára is megfelelő választás lehet. A duplapántos úszószemüvegek jobban tartanak a fejen, mivel két vonalban is rögzítenek. Utóbbihoz hasonlóak a középen kivágott pántú úszószemüvegek.

Ha szeretnél véget vetni az úszással járó szemirritációnak, válaszd ki a legszimpatikusabb úszószemüveget és irány az uszoda, vagy a strand!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6212730530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása