A görkorcsolyázás 3 fajtája, és amit tudnod kell róluk

A görkorcsolyázás már hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez nem is meglepő, hiszen remek testmozgás, ráadásul városi közlekedésre is praktikus. Ezért összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a görkorcsolyázás három típusáról.


Fitnesz görkorcsolya


A fitnesz görkorcsolyák azok, amelyek a legtöbb sportszeráruház polcain és online webshopjaiban megvásárolhatók. Általában magasszárúak, ez a kialakítás leginkább kényelmi és biztonsági szempontokat tart szem előtt.

A talprészen általában négy darab 72–84 mm-es közepes keménységű kerék helyezkedik el, ezek kényelmes és egyszerű közlekedést tesznek lehetővé. A fitnesz görkorcsolyák leginkább szabadidős célokra és városi közlekedésre alkalmasak.

Használatuk során mindenképpen érdemes megfelelő védőfelszerelést viselned. Ezek a sisak, a térd-, a csukló-, valamint a könyökvédők. Webshopunkban a kiváló fitnesz görkorcsolyák mellett a szükséges védőfelszereléseket és egyéb kiegészítőket, tartozékokat is beszerezheted.

aktivsport_40_1_1.jpg


Agresszív görkorcsolya


Biztosan láttál már lépcsőkorlátokon lecsúszó, és egyéb speciális akadályokon mutatványozó korisokat. Ők az agresszív görkorcsolyázás művészetét űzik. Az agresszív görkorcsolyák kerekei kisebbek, mint a fitnesz görkorcsolya kerekei, ráadásul a két középső kerék között egy megerősített talprész is található, amely az akadályokon való csúszást teszi lehetővé.

Az agresszív korizást azoknak ajánljuk, akik előtte már szereztek tapasztalatot fitnesz görkorcsolyákkal.


Gyorsasági görkorcsolya


A gyorsasági görkorcsolyákat kifejezetten versenyzésre fejlesztették. A nevéből nem nehéz kitalálni, hogy az ilyen korikkal komoly sebesség érhető el. A profik olykor 40 km/h-val is száguldhatnak.

A gyorsasági görkorcsolya, szemben az agresszív és a fitnesz korival, alacsony szárú, és a súlya is kisebb, mint két társának. A gyorsasági görkorcsolyázásra szintén igaz az, ami az agresszív korizásra, ajánlott fitnesz korcsolyán tapasztalatot szerezni, mielőtt erre a típusra váltanánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6912954331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása