Így küzdj meg a derék- és nyakfájdalmakkal, valamint a csontritkulással

A helytelen testtartás, a nem megfelelő étrend, valamint a mozgásszegény életmód mind könnyedén idézhetnek elő hát-, derék-, és nyakfájdalmat, illetve csontritkulás kialakulásához is vezethetnek.

Ennek megelőzése vagy kezelése érdekében ajánlott rendszeres testmozgást, gyógytornát és egyéb edzéseket végezni.

Cikkünkben konkrét tippeket találhatsz, hogyan előzd meg a tünetek kialakulását, vagy hogyan kezeld a betegséget.

aktivsport_05_1.jpg

A rendszeres gyógytorna megszüntetheti a hát- és derék-, valamint a nyakfájdalmakat

A hát- és derákfájás esetében a legtöbbször izomfájdalomról beszélhetünk.

Számos kiváltó okot különböztethetünk meg, ezek közül a túlnyújtott hátizmok és a gerincízületi szalagok, illetve a nem megfelelő emelés, valamint a túlterhelés a leggyakoribbak.

A nyaki fájdalmakért általában a rossz testtartás, a gerincsérv és a porckorongkopás tehető felelőssé.

A mozgásszegény életmód, valamint helytelen testtartás, a folyamatos ülőmunka mind előidézhetik a fent említett tüneteket.

Mindkét problémára megoldást nyújthat az Aktivsport Dynair egyensúly párna, ami egyszerre használható ülőpárnaként és gyógytorna-kiegészítőként, amely rehabilitációs, illetve edzőgyakorlatok elvégzésére is alkalmas.

Továbbá érdemes beszerezni a gyógytorna elengedhetetlen kiegészítőjét, a pilates labdát, mely szintén alkalmas megelőző vagy rehabilitációs edzőmunkák elvégzésére.

Súlyzós gyakorlatokkal a csontritkulás ellen

A gyógytorna nem csak párnákkal és gumilabdákkal végezhető.

Bár a rehabilitációs tornák esetében valóban érdemes kerülni a megerőltető gyakorlatokat, egy 3 kg-os neoprén súlyzó jó szolgálatot tehet. Különösen a csontritkulással küzdő beteg esetében igaz ez.

Emellett a fitnesz gumiszalagok használata is ajánlott, hiszen ezek is izommunkát idéznek elő, amely jótékony hatással van a vérellátásra, ezáltal a csontépítéshez szükséges ásványi anyagok beépülését is biztosítja.

Reméljük, tanácsaink a hasznodra válnak, és egy életre leszámolsz a hát- derék- és nyakfájdalmakkal, valamint a csontritkulás elleni harcban is eredményes leszel.

Segítségedre leszünk ebben a februári hónapban különleges heti akcióinkkal.

Szeretnénk veled együtt megünnepelni 20. születésnapunk, ezért 02.24-én minden AktivSport termék 30%-kal olcsóbban lesz megvásárolható.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4313636312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása