Ezeket mindenképpen érdemes tudnod az expanderről

A legtöbben természetesen tisztában vannak azzal, mi az az expander. Érdemes azonban közelebbről is megvizsgálni ezt az eszközt, illetve néhány félreértés végére is pontot tenni. Milyen izmok erősítésére jó az expander, és pontosan milyen típusait különböztetjük meg egymástól? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keressük a választ aktuális cikkünkben.

Milyen izmokat mozgathatunk meg az expanderrel?


Az expander teljes mértékben a felsőtest izmainak építését célozza meg. Leginkább mell-, a trapéz- és a széles hátizmot mozgatja meg. Ebből adódóan az a tévhit, hogy az expander kizárólag a bicepszet és az alkart erősítené, megdőlt.

Persze  azt mindenképpen hozzá kell tennünk, hogy az állítható expanderek segítségével az edzés nehézségi szintjét, illetve a megmozgatott izomcsoportot is módosíthatod. Ha tehát egy sokoldalú, otthoni edzésre alkalmas sportszert keresel, megtaláltad.

aktivsport_17_2.jpg

Csak egyetlen típusú expander létezik?


Amikor ez a sportszer szóba kerül, mindenki a tipikus gumis változatára gondol, amelyről a fentiekben is írtunk. Az expandereknek azonban - és ezt sokan nem tudják -, több fajtáját különböztetjük meg.

Az evezős expander például már az alsó- és a felsőtest megerősítésére is alkalmas. Egyaránt jó a kar-, a mell- és a hátizmok erősítésére, továbbá bemelegítéshez is tökéletes. Az evezős expander ellenállása továbbá a gumiszalagon állítható, így a megfelelő erősségre állítható.

Ezek mellett megkülönböztetünk olyan eszközöket, amelyeket nem neveznénk kifejezetten expandernek, de a működési elvük hasonló. Ilyen például a Gymstick által gyártott kézerősítő, mely hatékonyan fejleszti a kéz és alkar izmait. A kiváló minőségű, állítható, ergonómikus kialakítású fogantyú bárhol használható, köszönhetően a könnyű súlyának és kompakt méretének - az eszköz ráadásul stresszoldásra is kiválóan alkalmas, hasonlóan a marokerősítő reflexlabdákhoz.

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel, esetleges kérdéseiddel pedig fordulj hozzánk bizalommal.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2414293645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása