Tekerj babám – vár a spinning!

Szinte lehet látni a megvető mosolyt a TRX-re, vagy az edzőterembe igyekvő srácok arcán, amint a lányok spinning órára vonulnak. Pedig, ha akár 10 percet is eltöltenének a spinning kerékpárok nyergében, elkezdenék tisztelni őket. A spinning óra ugyanis nem sétagalopp, kemény tekerés 50 percen át, ami zömmel a nyeregben állva megy végbe. Nézzük, miért olyan szuperhatékony kardioedzés ez!

Egyszerre edzi a testet és a lelket


A zenei repertoár hullámain tekersz hegynek fel és le, szinte az izzadtságcseppjeid is az ütemekre hullanak alá. A spinning kitartásra tanít, és közben nem csak az izmaidat acélozhatod meg, hanem a lelkedet is.

Ha stresszes az életed, csak szállj nyeregbe, és tekerj a kiegyensúlyozottságodért!

Remekül fejleszti az állóképességet, ám vigyázz, ha túledzed magad, megfájdulhat a csípőd és a térded, ezért fokozatosan szoktasd magad hozzá az extra terheléshez.

Mivel még a klímás helyiség ellenére is rendesen fogsz izzadni, vigyél magaddal törülközőt, és minimum 0,5 liter folyadékot.

Ha fogyni szeretnél, akkor jegyezd meg ezt az órát, és járj be rá hetente minimum három alkalommal.

aktivsport_19_1_potlas.jpg

Kedvedre feszegetheted vele a határaidat


Minden edzés annyit ér, amennyit beleadsz. Nos, spinningen senki sem fog kényszeríteni, hogy minden egyes etapot végigtekerj, s tartsd az edző által diktált ritmust, de ha megteszed, egy nagybetűs HŐSnek fogod magadat érezni.

Egyesek átkozzák azt a percet, amikor bementek az első spinning órájukra, hiszen már az első alkalom függést okozhat, és mire felocsúdnak, ott találják magukat a regisztrációnál, amint bérletet vásárolnak.

Az óra változatos: a bemelegítő laza tekerést közepes fordulatszámon való nyomulás, hegymenet, és gyors sprint követi, majd a levezető körök zárják. A végén pedig következhet a jól megérdemelt nyújtás.
Ha pedig már ez az óra sem nyújt elegendő sikerélményt, vár a SpinRacing, a spinning erős nagytesója. Ha fokozni szeretnéd az élményt, próbáld ki a Video Cyclingot, ahol egy hatalmas vetítőn megjelenő hegyi úton kanyaroghatsz kedvedre.

A spinning edzés felszerelése:
- spinning cipő, vagy sima sportcipő (legyen keskenyebb fajta, hogy rá tudd csatolni a pedált)
- biciklisruha, avagy sima póló és rövidnadrág
- víz
- törülköző

Beleszerettél ebbe a sportágba? Vegyél otthonra egy spinning biciklit, és edzd magad acélosra!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5914319281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása