Hogyan válasszunk gördeszkát?

A gördeszkázás a legtöbb ember számára több mint szórakozás, egy életmód, az adrenalin forrása - gyermekek, felnőttek számára; fiúknak és lányoknak egyaránt. Ez mindig egy kiváló ajándék a gyerekek számára is!

Most egy útmutatóval szeretnék segíteni Neked a megfelelő gördeszka kiválasztásában.

skateboard-497707_1920.jpg

A gördeszkák típusai, miből is választhatunk?


Skateboard - a legnépszerűbb deszka, kisebb, nagyon tartós, könnyen kezelhető, alkalmas skate parkok, U-rámpák, parkok, ugráló akadályok és rövid városi túrák alkalmával.
Longboard – az utóbbi évek slágere, hosszabb deszka szélesebb felfüggesztésekkel és nagyobb kerekekkel a nagyobb sebességért, élmény a városi suhanáshoz.
Pennyboard - a világhírű Penny márka deszkáit neveziik így, ez egy klasszikus általában műanyag deszka, különösen népszerű a gyermekek körében, kisméretű és alacsony súlyú gördeszka, stabil, könnyen szállítható.
Waveboard - egy deszka a rajongóknak. 2 lap egy torziós pánttal összekötve, két-két kereke 360 ° -kal elforgatható egymástól függetlenül, nem kell a talajtól távolodnia ahhoz, hogy haladjunk vele, elsősorban a parkokban és az egyenletes utakon történő suhanáshoz.
Elektromos gördeszkák – manapság már hajtani sem szükséges a deszkát, különböző erejű elektromos motorok hajtanak minket

Elsősorban ezeket a paramétereket érdemes figyelembe venni gördeszka vásárláskor: 
- szélesség és hosszúság
- anyag
- kerekek mérete

A kerekek átmérője


- 50 - 53 mm - kicsi, lassú kerekek, kisebb trükkökhöz, utcai vagy gördeszka parkokban való használatra
- 54 - 59 mm - kerekek mind a kezdőknek, mind a profibb gördeszkásoknak, alkalmas, skate parkokban vagy U-rámpákon történő gördeszkázáshoz
- több mint 60 mm - gyorsabb longboard kerekek egyenetlen terepre

A kerekek keménysége


- 78a - 87a - lágy gumik a keményebb, tapadóképesebb terephez, longboardokhoz
- 88a - 95a - keményebb és gyorsabb kerekek az utcai guruláshoz és egyenetlen felületekhez
- 96a - 99a - a leggyakoribb gördeszka kerekek – többfunkciós, gyors, jól tapad a sima felületekhez, kezdőknek is ajánljuk
- 101 a + - kerekek professzionális gördeszkásoknak, a legnagyobb és gyorsabb kerekek alacsony tapadás mellett

Felfüggesztések:


A gördeszka felfüggesztések mérete meg kell hogy egyezzen a deszka szélességével. A felfüggesztéseket magasságuk alapján 3 kategóriába soroljuk:
- Alacsony - a trükkök végrehajtása érdekében extra stabilitás 50 - 53 mm-es kerekek
- Közepes – ezek a leggyakoribbak, a legtöbb deszkás stílushoz 53-56 mm-es kerekek
- Magas – guruláshoz és trükközéshez egyaránt, kerekek 56 mm felett

Csapágyak


A gördeszka csapágy a gurulás egyenletességét és sebességét határozza meg. A csapágyakat páratlan számokkal jelölik az ABEC-skálán (ABEC-1, ABEC-3, ABEC-5, ABEC-7 és ABEC-9). Minél magasabb a szám, annál finomabbak a csapágyak (kisebb méretű ellenállás), és annál gyorsabb lesz a gördeszka.

Javasoljuk, hogy védőfelszereléseket is vásárolj az új deszkával együtt. Jó felszereléssel biztos lehetsz benne, hogy egy örök életre megkedveled ezt a sportot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9114657809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása