Elmondjuk, mit kell tudnod a squash-ról, mielőtt belevágnál

Napjainkban a squash komoly népszerűségnek örvend, nem csoda, hogy te is ki szeretnéd próbálni. Pont jön a szezon, ilyenkor a jó idő végeztével egyre többen megyünk be a terembe. Ilyenkor előtérbe kerülnek az ütős sportok, mint a squash. Mielőtt azonban nekivágnál, adunk néhány tippet, hogy elkerüld a sérüléseket, illetve mielőbb elsajátíthasd a játék alapjait.

Egyáltalán mi az a Squash?


A squash (más néven fallabda) egy ütős játék, melynek alapjai (ütők és labdák, játékmechanizmus stb.) egyaránt a teniszhez hasonlítanak. Egy játszma során általában két személy feszül egymásnak, de létezik páros fallabda is, amelyet két kétszemélyes csapat játszik egymás ellen.

Alapvető szabály, hogy kizárólag az a játékos (vagy csapat) szerezhet pontot, amelyik éppen az adogatást végzi - ilyenkor a fogadó fél csak elveheti az adogatás jogát, pontot nem szerezhet. A sqash, a tenisz, valamint a tollaslabda alapvető különbségeiről egy korábbi cikkünkben már részletesebben is írtunk.

aktivsport_44_2.jpg

Ezekre mindenképpen figyelj, ha nem szeretnél megsérülni


A squash egy rendkívül intenzív játék, amely mint olyan, a sérülés veszélyét is magában hordozza. Hogy ne szenvedj sérülést már az első percekben, érdemes megfogadnod néhány jó tanácsot.

  • Figyelj, hogy a tested folyamatosan szokjon hozzá a squash okozta terheléshez! Ha korábban még nem fallabdáztál, semmiképpen sem szabad az első alkalmak során túlzásba vinned a játékot

  • Szervezeted eleinte egészen biztosan lassabban szokik majd hozzá ehhez az újfajta igénybevételhez. Ez alatt leginkább a squash közben fellépő magas oxigénszükségletet értjük. Ilyenkor jelentősen felgyorsul a szívverésed, és ha egyáltalán nem vagy hozzászokva a mozgáshoz, akár el is ájulhatsz.

  • Ne kezd fallabdázni, megfelelő felszerelés nélkül! A játékhoz mindenképpen szükséged lesz egy pár csuklószorítóra és cipőre a nagy igénybevételt ellensúlyozandó, és egy fejpántra is, hogy a homlokodon csorgó izzadság ne kerüljön a szemedbe.

  • Érdemes továbbá fallabda oktató segítségét is kérned, hogy az esetleg rosszul megtanult és berögzült gyakorlatok a későbbiekben ne okozzanak sérülést.

Amennyiben hasznosnak ítélted blogbejegyzésünket, oszd meg ismerőseiddel is, hogy ők is élvezhessék a squash nyújtotta szórakozás lehetőségét

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5315216020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása