Súlyzós edzés nőknek

A súlyzós edzés egyrészt azonnal égeti a kalóriákat, másrészt az izomrostok fejlődése jelentősen serkenti az anyagcserét, ami megakadályozza a további testzsír lerakódását. Mindenképpen érdemes edzéseidet súlyzóval kiegészítened, ha nagyobb intenzitást szeretnél elérni. Ez mellett természetesen nem elhanyagolható és elhagyható a cardio gyakorlatok végzése sem. 

A rendszeres súlyzózás gyorsítja az anyagcserét. Egy-egy gyakorlat kivitelezése sokkal nagyobb energiát, erőfeszítést jelent, mint súlyzó nélkül. Érdemes először kis súlyokkal, majd egyre nagyobbakkal kísérletezned. 

sulyzos.jpg

A súlyzós edzés erősebbé tesz

Egy kutatás szerint a nők huzamosabb ideig végzett súlyzós edzés során 30-50%-os erőnövekedést érhetnek el kifejezett vastag izomzat felépítése nélkül. Erőre pedig nem csak férfiaknak van szükségük, hiszen ha erős vagy ugyanazokat a napi tevékenységeket több energiával könnyebben tudod elvégezni.

Bármilyen más sportot is űzöl a súlyzós edzés remekül fogja azt kiegészíteni. Azt már tisztáztuk, hogy a súlyzós edzés jelentősen erősebbé tesz és ha megfelelően végzed a gyakorlatokat, illetve minden edzés után nyújtasz akkor az extra erő robbanékonysággal, megnövekedett atletikus teljesítménnyel fog párosulni. Így az adott sportban jelentősen növelheted sikereidet.

Popsiformálás súlyzókkal

A nőknél egyik kritikus terület a popsi. Ha igazán kerek és izmos popsit szeretnél, akkor a lábsúly nem lesz elegendő. Minél nagyobb súlyt használsz az edzés során, annál kerekebb lesz az adott izomcsoport, de ez minden testterületre igaz. 

A farizom nagyon jól terhelhető, úgyhogy itt nagyobb súlyokkal is dolgozhatsz. Esztétikailag is kiemelt terület, de egészségügyi szempontból sem elhanyagolható a farizom edzése. A csípőízület feszítése révén, az egyenes testtartást, a test egyensúlyának fenntartását is biztosítja. 

Simán feltúrbózatod az edzésedet például egy 2 kilós lábsúllyal és/vagy egy 6 kg-os kézi súlyzóval, amit a térdhajlatodba tehetsz. Ha a térdhajlatodba úgy teszed a súlyzót, hogy törölközőt csavarsz köré, akkor még kényelmesebb is lesz.

Jó edzést, súlyzókat elővenni!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2015411422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása