Gimnasztikai labda, de nem csak üléshez!

A fitneszlabdával nemcsak a széket helyettesítheted, hiszen remek tornaeszköz lehet, mellyel az izmaidat és az egyensúlyérzékedet egyszerre fejlesztheted. 

Stabilitási labdának, egyensúlylabdának, illetve gimnasztikai labdának is hívják, de leginkább fitneszlabdaként terjedt el a köztudatban. Azt már mindenki tudja, hogy a fitneszlabda segít a helyes testtartás kialakításában, valamint kiküszöböli a gerinc- és derékfájdalmakat, hisz szék helyett ezen ülni nagyon egészséges. De nem csak üléshez, vagy gyógytornához, de edzéshez is kiválóan használható!

women-gyms-long-hair-ponytail-black-top-hd-wallpaper-preview2.jpg

A fitnesz labdával az egyensúlylabdával rövid időn belül jóval hatékonyabb eredményt lehet elérni, hiszen az így végzett gyakorlatok sokkal több izmot stimulál, mintha csak szimplán, stabil talajon végeznéd el a műveleteket.

Mivel a labda instabil, bármilyen feladatot végzel vele vagy éppen rajta, a tested minden porcikájának muszáj kétszer több energiát kifejtenie, hogy megtartsd az egyensúlyodat, így sokkal több izomcsoport reagál a tornagyakorlatok során. Aki már próbálta, az tudja ugye? Míg bizonyos izomzatok a mozgáshoz fejtenek ki erőt, a többi közben támaszt és stabilizál, így szinte észrevétlenül erősítheted a hátadat, a csípődet, a fenekedet és a hasfaladat.

Gyakorlati tippek a labdához

1. Hasprés
Gyakorlat: feküdj a labdára úgy, hogy az hátad felső részét támassza alá. Tested stabil, feneked felemelve, lábfejek a térdek alatt. Nyújtsd ki magad elé karjaidat úgy, hogy tenyereid egymás felé nézzenek, majd feszítsd be a hasizmodat, és lassan gördülj egyik oldaladra, ám közben a csípőd mozdulatlan. Tartsd a pozíciót kb. 3 másodpercig, majd térj vissza a kiindulóállásba. Ezt követően fordulj át a másik oldalra is és ismételd meg,

2. Fekvőtámasz
Úgy gondoljátok, hogy már mindent tudtok a fekvőtámaszról? Gondoljunk csak bele még egyszer. A fit-ball labdán végzett fekvőtámasz jóval igényesebb gyakorlat, még a legedzettebbeket is megizzasztja. Christie McGonagle a Model Fitness – től megosztotta a fekvőtámasz gyakorlat egyik változatát, amely kettéválasztja a mozdulatot, így a fekvőtámasz végzése során nem térünk vissza a plank helyzetbe. Tarstunk ki ebben a pozícióban 5-10 másodpercig. Ismételjük addig, amíg bírjuk.

istock-875565394_resize_700-gen.jpg

Ha még nem megy túl jól az egyensúlyozás, a nehezebb gimnasztikai feladatokat hagyd ki a sorból, nehogy sérülést szenvedj, vagy leess a labdáról. Apránként, lépésről lépésre gyakorolj be minden mozdulatot, és a lényeg, hogy semmit ne erőltess, nehogy izomhúzódás legyen a vége!

Ha pedig kellene egy gimnasztikai labda, akkor ne habozz keress fel webáruházunkat, és nézz körül ajánlataink között: https://www.aktivsport.hu/gimnasztika-labdak/

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5915224176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása