Így építs saját játszóteret, vagyis paradicsomot a gyerekeid számára

Mi nem ismerünk olyan gyerekeket, akik ne imádnák a játszótéri szórakozás minden pillanatát, és valószínűleg Te sem. Sok esetben azonban csalódást keltő, amikor a játszótérre megérkezve akkora tömeg fogad minket, hogy az már csökkenti az élvezetet a gyerekek számára. Most pedig a kialakult helyzet miatt eddig nem is élvezhettük felhőtlenül a játszótér örömeit. Azonban van megoldás: építs otthon játszóteret.

Első a biztonság

Mielőtt beszereznéd a játszótérhez elengedhetetlen kellékeket, mindenképpen gondoskodnod kell az eséscsillapító burkolatról. Ezeket a legegyszerűbben a nagyobb barkácsüzletekben beszerezhető gumiőrleményből készítheted el.

Okos megoldás lehet még a műfű is, vagy akér még a faforgács is, vagy az apró gumgranulátomok gondoskodnak az esés tompításáról.

Ami elengedhetetlen: hinta, mászóka vagy csúszda

Mászókát magad is összeállíthatsz, de valljuk be, ha nem elég stabil a szerkezet, könnyen baleset veszélyessé válhat. Ha nem bízol eléggé a barkácskészségeidben, javasoljuk az előre elkészített mászókák beszerzését

A hintával kapcsolatban valamelyest egyszerűbb a helyzet. Ha ugyanis van a kertben egy nagyobb, erősebb fa, amelynek az egyik ágára felszerelhetsz egy hintát, nyert ügyed van, de alumínium csövekből vázat hegeszteni, és azt földbe fúrni sem túlzottan bonyolult.

Ami nagyon népszerű az most a fészekhinta, amelyet általában a kerti hintához könnyedén ugyan úgy tudsz csatlakoztatni, mint a többi hintát. Tehát, ha van egy állványod, akkor akár cserélheted is a rajta lévő eszközöket. 

A csúszdából a kertbe elég a kisebb műanyag csúszda is, ami a gyerekek kedvükre csúszhatnak. Magasságához mérten válogathatunk a színes kis csúszdákból.

aktivsport_28_2_2.jpg

Egy kis extra: miért ne lehetne medence is a játszótereden?

Bár a hagyományos játszótereken nincs medence, ez miért jelentené azt, hogy a házi játszótereden sem lehet. Különösen a nyári hónapokban lehet hasznos kellék. Ha komolyan gondolod a medencetelepítés ötletét, érdemes elolvasnod az erről szóló korábbi cikkünket.

Ha pedig úgy érzed, minden szükséges infóval rendelkezel, ne habozz beszerezni a számodra legszimpatikusabb kerti medencét.

Csak a képzeleted szabhat határt

Attól függően, hogy mekkora kerttel rendelkezel, akár több játszótéri eszközt is telepíthetsz. A gyerek módfelett imádják például a homokozókat és az egyéb kreatív játékokat.

Képzeld el, milyen lenne, ha a gyerekek következő szülinapi zsúrja a saját kertetekben felépített játszótéren zajlana. Ráadásul a kicsit biztosan rajonganának a földi paradicsomért, amit te magad építettél nekik.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5315782358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása