Kerti medence: hogy kell kezelni és mire figyeljünk?

Mint már írtunk róla, a kerti medence nagyon jó ötlet lehet otthonra. Az épített medencét sokan elvetik az ára miatt, másrészt pedig sokkal költségesebb. A fémvázas és puhafalú medencék jó alternatívái lehetnek az épített medencéknek. 

Medencék típusai

A felállítható medencének az alábbi típusa van: felfújható szélű vagy fémvázas medence. Ebből létezik több típusú is már, itt az illesztésekre, kinézetre gondoltunk. A felfújható szélű nem sokban különbözik a gyerekek kisebb medencéjétől. Előnye, hogy egyszerű a felállítása, hátránya, hogy könnyebben kiszakad mint a fémvázas társai. 

A második a fémvázas medence, itt a medence rugalmas testét és tömegét egy összeszerelhető fémcső-vázra rakjuk össze. Alakja lehet kerek, szögletes vagy ovális. A víznyomás eloszlása és a tisztítása szempontjából legideálisabb a kerek medence, a szögletes medencékben a sarkokban jobban meg tud ülni a kosz, viszont méretileg lehet sokkal jobban járunk egy téglalap alakú medencével. Nyilván ez attól függ mekkora helyünk van. 

how_to_setup_intex_pool_in_less_than_1h_1_1.jpg

Általában a medencékhez tartozik egy öntapadós javítófolt, ha véletlenül kilyukadna. Ez a kisebb és nagyobb medencékre is érvényes. 

A legtöbb medencét maximum 90%-ig lehet vízzel feltölteni. Érdemes még vásárlás előtt végiggondolni, meddig fog érni a vízszint a gyerekeknek, leér-e a lábuk stb.? Arra figyeljünk még, hogy minél több a víz a medence, annál nehezebben melegszik fel. Persze, erre is vannak már manuális és gépi melegítő berendezések is. Ami nálunk nagy sláger évek óta az a szolárszőnyeg, ami a medencéhez csatlakoztatva a nap által melegíti fel a medence vízét. 

Ha érdekel, hogy milyen méretű medencéhez mennyi ilyen szolár szőnyegre lenne szükség, nézd meg weboldalunkat: https://www.aktivsport.hu/szolarszonyeg-medence-vizmelegito-intex

A medence elhelyezése

Ahogy már írtunk róla a gyártó 1 méretes helyet javasol a medence köré, amellyel könnyedén körbe lehet járni. Érdemes azt is végiggondolni, hogy ne fa alá kerüljön a medence, hisz akkor sokkal több szennyeződés kerülhet bele. 

A medence fedésével ezt a problémát meg tudod oldani, úgy semmilyen szennyeződés nem tud a medencébe kerülni, valamint a vízminőséget is tudod javítani vele, mivel a medence vízébe került szerves anyagok (és azok bomlása, illetve az abból táplálkozó algák és baktériumok) befolyásolják. Érdemes ezeket minél távolabb tartani a medencétől. Ezért ajánljuk, hogy a medence mindig legyen letakarva, ha nincs használatban, ezzel még a hőmérsékletét is jobban meg tudjuk tartani. Az Intex erre már ki is találta a szolár medencetakaróit, mely segít a víz felmelegítésben és a vízhőmérséklet megtartásában is. 

Medence vásárlás

Javasoljuk, hogy olyan medencét vegyél, amelyhez folyamatos alkatrész utánpótlás elérhető, hogy ne kelljen egy-két év után kidobni, mert olyan medencét vettünk amihez nem tudnak biztosítani. Nézzük meg a márkáját, kérdezzük meg van-e lehetőség alkatrészt utólag vásárolni hozzá. Javasoljuk az Intex medencéit és kiegészítőit. Ezek folyamatosan elérhetőek, mindent meg lehet hozzá venni, ami csak kellhet.

Ezenkívül ami fontos, hogy a medencéhez legyen szerviz elérés. Sajnos hallottunk már olyan visszajelzéseket vevőinktől, hogy megvásárolták a medencét egy nagyobb áruházban, de az áruház nem szerződött a magyarországi szerviz képviselettel, így nagyon nehezen vagy nem is tudták érvényesíteni igényeiket. 

Akárhol veszel is medencét, mindenképp nézz utána a cégnek, a visszajelzéseknek és kérdezd meg alkatrészt valamint a szerviz kérdését is, ha nem írják a holnapon. 

Reméljük, tudunk segíteni a választásban! Ha bármilyen kérdésed lenne nyugodtan írj nekünk, szívesen válaszolunk! Jó pancsolást kívánunk :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8115960330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása