Otthoni edzés, gumiszalaggal, súlyzóval

Megint eljött az otthoni edzések ideje. Ezekben próbálunk pár gyakorlattal segíteni, hogy és mikor edz otthon, esetleg milyen eszközöket szerezz be hozzá.

Otthoni edzés: mikor és hogyan?

Te választod meg, hogy mikor, hisz sokan most otthon vagyunk akár egész nap is, de akik munkába járnak azok is este már nem tudnak sehova elmenni. Ahogy az életmódod és alkatod engedi, úgy ütemezd be a mindennapjaidba az otthoni edzést. Ha korán kelő vagy, akkor remekül belefér a reggelbe, ha van pár perced napközben, az is optimális. És ha csak este tudsz időt szakítani az edzésre, tedd azt. Válaszd ki, hogy hova tudsz beilleszteni egy edzést.

Súlyzós edzés

A súlyzós edzés ugyan úgy része a megfelelő testmozgásnak, mint mondjuk egy kardió edzés. Rengetek pozítiv hatása van ha súlyzóval, vagy súlyzóval is edzel. A súlyzókkal végzett gyakorlatok kiválóak az izomzat erősítésére, fokozzák az elvégzett gyakorlatok hatékonyságát, növelik az állóképességet vagy épp a robbanékonyságot is.

A súlyzó használata jelentősen növelheti az edzések intenzitását, így gyorsabban érhetsz el látványosabb eredményeket. Mindezeken túl a súlyzós edzés egyenlő terhelést biztosít a test mindkét oldalának, valamint komplex felhasználhatósága miatt emelő, húzó, toló és cipelő gyakorlatokat egyaránt el tudsz végezni egy kézi súlyzóval. Ha szeretnéd tovább fokozni az edzéseid hatékonyságát, akkor a farizom és a láb megdolgoztatására használj plusz bokasúlyokat, így még nagyobb kihívások elé állíthatod magad.

Szeretnéd egyszerűen és gyorsan beszerezni a saját kézi súlyzódat? Kattints ide és nézd meg kínálatunkat -> https://www.aktivsport.hu/sulyzok

Gumiszalagos edzés

Gumiszalaggal edzeni szuper hatékony, hisz helyes használat közben állandó terhelést ad az izomnak! A gumiszalagok között is most többféle van, a hagyományos 1,5 m-es, ott van a power band, mini band is.

A gumiszalagos edzés, bármelyiket választod is fokozatos ellenállást, terhelést ad az edzés alatt. Többféle erősségben is megválasztható, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb változatot.

Ha még most kezdjük az edzést, akkor egy közepes erősségű gumiszalag bőven elegendő. Amennyiben viszont már régebb óta edzünk, úgy erős vagy extra erős gumiszalagot válasszunk, esetleg mindkettőt beszerezheted, és kiválaszthatod melyiket milyen gyakorlatoknál használod.

Tipp: hagyományos gumiszalag esetében pedig félbehajtva is használatod, így még intenzívebbé teheted vele edzésedet. 

Ha pedig tényleg váltanál a megszokott kézisúlyzóról egy másik eszközre, akkor mindenképpen ezt ajánljuk a következőnek sportszernek otthonra. 

Fitnesz szalagjainkat itt találod -> https://www.aktivsport.hu/fitnesz-szalagok/

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4816195726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása