Így készülj fel a síszezonra!

A karácsonyi szezontól egészen márciusig sokan választják a sílést mint kikapcsolódási lehetőséget. Néhányan többéves rutinnal érkeznek meg a sípályákra, akadnak azonban olyanok is, akiknek még nincs gyakorlatuk a síelésben. Utóbbiak számára szeretnék segítséget nyújtani, és elmondani, hogyan lendülhetnek túl a kezdeti nehézségeken.

Hol lehet gyakorolni a síelést, mielőtt elutaznál?

Ha még soha nem síeltél korábban, érdemes fontolóra venned, hogy részt veszel egy sítanfolyamon. Erre a célra Magyarországon legtöbben a Visegrádot és a Kékestetőt ajánlják, de több erre alkalmas sípálya is található az országban - például Eplényben, Mátraszentistvánon vagy Sátoraljaújhelyen.

Sőt, nem is kell feltétlenül havon tanulnod, hiszen kis hazánkban már 25 havas lejtőket imitáló műanyag sípálya is található. A műanyag sípályák előnye, hogy olcsóbbak, mint a havas pályák, ráadásul bármely évszakban igénybe veheted őket.

aktivsport_51_3.jpg

Mennyi időt vesz igénybe egy sítanfolyam?

Alapvetően több dologtól függ, hogy valaki mennyi idő alatt tudja elsajátítani a síelés alapjait. Függ a tanuló korától, fogékonyságától, illetve attól is, milyen gyakran végez testmozgást, tehát mennyire edzett, mennyire jó az állóképessége.

És nyilvánvalóan az sem mindegy, hogy milyen előképzettséggel rendelkezik az illető. Ha ugyanis már volt a lábán síléc, esetleg snowboardozott, mielőtt sítanulásra adta a fejét, jelentősen gyorsabban tanul majd. Átlagosan azonban már 1-2 nap alatt el lehet jutni olyan szintre, hogy a kék pályán lecsúszhass, 3-4 nap után pedig garantáltan nem lesz majd problémád a lejtőkön. A nehezebb pályák azonban értelemszerűen több gyakorlást igényelnek.

Milyen ruházatot válassz?

A kabát és a nadrág rendkívül fontos, hiszen a jó síruházat remekül tárolja a mozgás közben termelődő testhőt, így nem hűlsz ki. Mielőtt megvásárolnád az adott darabokat, mindképpen érdeklődj azok vízállóságáról és lélegzőképességéről. Az utóbbi a mozgás során keletkező izzadtságot és párát ereszti ki a ruházat alól. Ugyanez vonatkozik a kesztyűre és a sapkára is. Ezekhez egy technikai aláöltözőt érdemes beszerezni, hiszen ez nem tartja meg a nedvességet, így nem fázunk meg benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3917905949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása