Közös program karácsonyra? Társasjáték, az egyik legjobb ajándékötlet!

Nem véletlen, hogy a társasjáték az egyik legnépszerűbb családi, baráti találkozók és az esős délutánok sztárja! Együtt töltött minőségi időt, nevetést és élményt rejtenek magukban. Mindez önmagában is felbecsülhetetlen, de a társasoknak ezen felül is sok-sok pozitív hatása van.

Szülőként nem ritka az ajándékvásárlást megelőző komoly dilemmák kialakulása. Nyilvánvalóan hasznos ajándékot szeretnénk vásárolni gyermekeinknek, ugyanakkor fontos szempont, hogy a meglepetés örömet is okozzon. A két véglet közti aranyközéputat a különféle társasjátékok jelentik, amit már fel is avathatunk egy remélhetőleg havas délutánon, vagy este otthon a karácsonyfa fényei mellett. Hát nem jól hangzik?

A társasjáték pozitív hatásai 

A társasjátékok számos pozitív hatást gyakorolnak gyermekeink fejlődésére, ezek közül talán az alábbiak a legfontosabbak.

aktivsport_tarsasjatek.jpg

Kooperatív képességek fejlesztése

A társasjátékok legnagyobb előnye, hogy jellemzően többen játszhatjuk. A kooperatív játékok megtanítják a gyermeknek az együttműködés fontosságát, illetve rendkívüli mértékben fejlesztik a kezdeményezésre való hajlamot. Legyen szó akár iskolai projektről vagy éppen sportról. 

Kudarctűrő képesség fejlesztése

Az  életben több olyan szituációval is találkozik majd a gyermek, amelyek során nagyon fontos lesz a kudarctűrő képesség. Mivel a társasjátékoknak általában van vesztese, így a gyermekek viszonylag korán, különösebb tét nélkül tapasztalhatják meg a kudarc élményét, így megtanulják kezelni is azt.

Logikai készségek fejlesztése

A legtöbb szülő azért dönt a társasjáték mellett, amikor karácsonyi ajándékot keres, mert ezek fejlesztik a logikai készségeket. Jó hírünk van, mindemellett még az agy, a szem és a kéz összjátékát is tréningezik, amelynek a gyerekek nagy hasznát veszik majd, amikor például vezetni tanulnak.

Koncentráció fejlesztése

A figyelemre gyakorolt pozitív hatása is megjelenik. Gondoljuk csak végig, a társasjátékok esetében, főleg ha egy kicsit bonyolultabb, koncentrálnunk kell nekünk és a gyerekeknek is, hogy ki mit fog lépni, mi a stratégiánk stb. A hangsúly a pszichológus szerint a „megszakítás nélkül-ön” van: fontos, hogy a játszma végéig ne nyúljunk a telefonunkhoz, ne kapcsoljuk be a TV-t, hogy megnézzük a híreket vagy a meccs állását – tehát ügyeljünk rá, hogy legálabb ezt az időt a figyelemelterelő kütyük nélkül töltsük.

Sosem késő elkezdeni, és bárki korosztálytól függetlenül játszhatja. Például vegyük csak a jó öreg ki nevet a végént, ezt a fiatalok és az idősebbek is együtt tudják játszani, vagy nagyobb gyerekekkel egy jó sakk party is szuper lehet. 

És a legjobb az egészben, hogy a társasjátékozás családi időtöltés, ráadásul a gyermekek rendkívüli módon élvezik az így eltöltött időt. Egy jól megválasztott társasjátékkal tehát egyszerűen lehetetlen mellélőni.

Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel, hogy ők se maradjanak karácsonyi tippek nélkül! Írjátok meg kommentben, Ti milyen társassal szoktatok otthon játszani?

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3717905935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása