Törvényszerű, hogy télen hízunk néhány kilót?

Valószínűleg te is hallottad már a környezetedben élőket arról beszélni, mennyire kellemetlen, hogy a téli hónapok alatt elkerülhetetlenül felszalad néhány plusz kiló. Talán magad is tapasztaltad ezt a jelenséget. De miért van ez? Tényleg elkerülhetetlen a téli hízás vagy ez csak kifogás? És egyáltalán tehetünk valamit a jelenség ellen? Cikkünkből kiderül.

A tél valóban hizlal

Feltehetőleg senki sem lepődik meg azon, ha azt mondjuk, valóban létezik a téli elhízás fogalma. Sőt, sokan talán azzal is tisztában vannak, hogy ennek két legfőbb oka, hogy lényegesen kevesebb időt töltünk a szabadban, ezáltal kevesebbet is mozgunk. Továbbá egymást követik a különféle ünnepek és bulik is, amelyeken jelentős mennyiségű kalóriát viszünk be a szervezetünkbe.

aktivsport_52_2.jpg

Télen többet eszünk és lazsálunk

Az sem téves elgondolás, hogy a téli hónapokban kevésbé figyelünk oda arra, hogy mit fogyasztunk. A téli rosszkedvet ugyanis gyakorta próbáljuk bőséges fogásokkal orvosolni. Ráadásul ilyenkor a szervezetünk több melatonint termel, mint a napfényes hónapok során. Tehát lényegében többet pihenünk és többet is eszünk.

Kevesebb rostot fogyasztunk

A téli hónapokban jelentősen kevesebb lehetőségünk van, ha gyümölcsöt szeretnénk enni. Nyáron rengeteg szezonális gyümölcsöt fogyaszthatunk, novembertől áprilisig azonban jelentősen lekorlátozódik az elérhető gyümölcsök fajtáinak száma, ez a rostokban szegény étrend pedig lassítja az anyagcserét, azaz könnyebben rakódnak le a felesleges kilók.

A mozgás tényleg segít

Valószínűleg már unod ezt a mantrát, hiszen hetente háromszor biztosan találkozol valahol azzal, hogy a testmozgás segít a felesleges kilókkal való harcban. Pedig igaz. A téli felesleg ledolgozásának leghatékonyabb módja a rendszeres, tudatos testmozgás. Ha szeretnél a deréktájon lerakodó zsíroktól megszabadulni, érdemes megfogadnod az ezzel kapcsolatos tanácsainkat.

Amennyiben pedig hasznosnak találtad cikkünket, oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is megszabadulhassanak a téli feleslegtől. Kellemes testmozgást kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6517905953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása