Jégkorcsolya vagy görkorcsolya? Tippek, tanácsok, előnyök!

Egyre nagyobb divat jégkorcsolyázás és a görkorcsolyázás is, azonban ha mi is szeretnénk megtanulni görkorizni és átgurulni vele a városon, nem árt, ha tudjuk, hogy mivel, hol és hogyan tehetjük ezt meg.

A jégkorcsolya előnyei

A jégkorcsolyázás kedvelt téli sport, de csak kevesen vannak tisztában azzal, hogy milyen hatással is van az emberi testre. A jégkorcsolyázás az egyik legösszetettebb mozgásforma. Képes jól átmozgatni a testet - főleg a láb és a fenék izmait, ízületeit dolgoztatja meg. A friss téli levegőn végzett siklások, pörgések és forgások adnak egy pozitív löketet a vérkeringésnek, szívrendszernek és a légzőszervek működésének.

stock-photo-loving-couple-drinks-hot-tea.jpg

A görkorcsolya előnyei

A görkorcsolyázás ugyan szórakoztatónak és egyszerűnek tűnik, azonban kemény edzés is egyben. A profi szintű korcsolyázást célszerű már 4-5 évesen elkezdeni, de hobbiként bármikor megtanulhatjuk idősebb korban is. Teljesen átmozgatja a testet, fokozza az állóképességet és a koordinációs készséget és ugyan főként láb- és fenékizmainkra van jótékony hatással, azonban a karmunka által a felsőtestünket is edzi. A görkorcsolyázás különösen alkalmas zsírégetésre és ellentétben a futással, szinte alig terheli ízületeinket - persze csak akkor, ha itt is figyelünk a fokozatosságra, bemelegítésre és a gurulást követő nyújtásra, lazításra.

Tippek, tanácsok

A biztonságos közlekedéshez való jártasság megtanulásáig sok idő is eltelhet, mind a két esetben. Talán az egyik legfontosabb, hogy biztonságosan meg is tudjunk állni. Az egyensúly megszerzéséhez is sok gyakorlás szükséges, ha nem vagyunk biztosak magunkban inkább kérjünk segítséget ismerőseinktől, oktatótól a tanulásban.

Ha erre a kiváló mozgásra adjuk a fejünket, célszerű utánajárnunk, hogy milyen korcsolya típusok vannak, számunkra a legmegfelelőbb, ugyanis ahogy más sporteszközökből sincs egyfajta választék a különböző célokhoz rendelve. Gondoljuk végig, hogy mire szeretnénk használni, és hol? Ha a gyereknek vásároljuk, kell-e ez állítható korcsolya, vagy sem? Érdemes lehet először kölcsönözni korcsolyát, és ha megtudjuk milyen típus jó nekünk olyat vásároljunk, de mi is szívesen segítünk a döntésben. 

stock-photo-vintage-roller-skates-on-color.jpg

Felszerelés

Biztosan számíthatunk kisebb balesetekre, ne legyen olyan illúziónk, ha nem tudunk korcsolyázni. Ezért a cipő vásárlásával egy időben szerezzük be az ehhez szükséges védőfelszerelést is. Ez álljon térdvédőből, csukló- és könyökvédőből minimum - ezeket általában csomagban árulják együtt - , de óvatosabbak sisakot is vehetnek hozzá. Ezek legyenek mindig rajtunk, ugyanis egy-egy esés esetén pont ezen testrészeink vannak kitéve leginkább a horzsolásoknak, zúzódásoknak.

Aki szereti a kihívásokat és emellett kondiban is kívánja tartani magát úgy, hogy közben szórakoztató is legyen az adott mozgás, annak feltétlen ajánljuk a korizás bármelyik formáját!

Legközelebb a legjobb jégkorcsolya helyekkel jövünk, hol érdemes korizni, hiszen tél van, vagy mi?!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10018029930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása