Kényeztető pihenés, stresszoldással és masszázzsal!

Kívánd a testednek csak a legjobbat, akár az egyes testrészekről való gondoskodásról van szó, vagy masszázsról, kényeztetheted magad, akár otthon is! Figyeljünk a testünk jelzéseire, és ha szükséges pihenjünk, és kényeztessük magunkat. Ezt akár egy jó fürdővel is megtehetjük, de használhatunk masszázs hengereket, golyókat és egyéb stresszoldó eszközöket is!

Stresszoldás

Sajnos felgyorsult világunkban egyre jellemzőbb a növekvő dózisú stressz hatása. Mindennapi életünkben legtöbbször jelen van, és káros hatásai lehetnek ránk nézve, főleg hosszú távon. Fontos, hogy olyan aktivitásokat is végezzünk, amik csökkentik a stresszszintünket. 

A mozgás nemcsak a testi egészségünk miatt fontos, hanem legalább olyan fontos szerepe van a mentális egészségünk szempontjából is, ugyanis nagyon jó stresszkezelő tevékenység. A szervezet mozgás közben dopamint, a szerotonint és a adrenalint termel, amik csökkentik a stressz szintjét a szervezetben. 

Amennyiben a munkahelyen vagyunk használhatunk kis stresszlabdákat is, amelyekkel akár masszírozhatjuk is izmainkat. 

stock-photo-adult-woman-practising-yoga-at.jpg

Masszázs hengerek

A masszázs hengerek kiválóan beilleszhetők a rutitunkba, a kisebbeket termékeket pedig magunkkal is vihetünk bárhova. A masszázs hengerek segítenek az izmok regenerációjában, elősegíti a problémamentes mozgást, megelőzheti az izomsérüléseket, leépíti a stressz által kiváltott izomfeszüléseket, kimasszírozza a fájdalmas, befeszült izomcsomókat.

A masszázs hengerek mellett használhatsz masszázs kislabdákat is, vagy kézi masszírozókat. melyek az izmok és a bennük keletkező feszültség és csomók átmozgatásával segítenek ellazítani főleg a nyak és a vállöv, de még a hát és a derék izomzatát is, enyhítve akár az esetlegesen kialakult fájdalmakon.

stock-photo-girl-in-gray-tracksuit-with.jpg

Amikor ne használd...

Nem javasolt a masszázs többek között:

- nyílt sebek, zúzódások,
- csonttörés,
- izomrepedés,
- ínszakadás,
- csonthártyagyulladás,
- gyulladásos mozgásszervi betegségek
- más ismeretlen eredetű fájdalmak esetén

Minden ilyen jellegű problémáid vannak inkább keress fel egy szakorvost, ami megállítja mi a probléma, és ehhez mérten fog Neked kezelést javasolni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5718033160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása