Gördülj két keréken! Az első tavaszi indulás!

Kellemes idővel kezdődött idén a tavasz, így végre el lehet kezdeni bringával járni, túrázni, vagy akár felkészülni az első versenyekre. Sokan gondolják azonban, hogy a drága bringa örök életű is, pedig ez egyáltalán nem így van: minél komolyabb a gép, annál gyakrabban kell szervizelni, hogy tényleg tartós legyen. Összegyűjtötte, mik azok, amikkel mindenképpen foglalkozni kell. Ezeknek az ellenőrzéseknek a nagy részét ráadásul nem árt akár havonta elvégezni, hiszen hibák akkor is előfordulhatnak, ha mindig karbantartja a biciklit.

Ahogy beköszönt a tavasz és a tavaszias időjárás, a teremkerékpáros edzéseket és a görgőn való monoton tréninget a legtöbben a szabadtéri bringázásra cserélik. Hogyan vizsgáld át és takarítsd le az első tavaszi út előtt a "paripádat"? 

stock-photo-side-view-bicycle-flowers-basket.jpg

Mielőtt elindulnál az első tavaszi tekerésre, vizsgáld át a bringád állapotát, ez nagyon fontos. 

Ezeket a fontos dolgokat ellenőrizd, mielőtt útnak indulsz:

1. Ellenőrizd a guminyomást

2. Állítsd be újra a fékeket

3. Alkatrészek ellenőrzése

4. Egy mosást is megérdemel

+1 Nem muszáj mindenhez érteni, ha ezekre nincs kedved idő, affinitásod akkor vidd el egy szervízbe, ahol nagyon szívesen átnézik Neked a bringádat. Csak az a lényeg, hogy ha azonnal akarod használni, minél előbb vidd el, mert ilyenkor a szervízek is telítettek, ne kelljen arra várnod, hogy mikor készül el a bringád.

Ezt az alap tavaszi rutint érdemes minden évben akár többször is elvégezni, hogy sokáig élvezhesd a bringáddal a kültéri sportolás élményét! Ha esetleg valami nagyobb hibát találsz, akkor is keresd fel a szervízt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9918104470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása