Tippek a nyári forma eléréséhez!

A nyári forma kérdése napról-napra égetőbbé válik, hisz ahogy mutatja az idő is, elérkeztünk a májushoz. Cikkünkkel most instant pár ötlettel segítünk a nyárra formába jönni, hogy minél jobban nézz ki a strandhoz/strandon! Hisz elkezdeni sosem késő, ezt ne feledd, mert amint napról-napra jobb leszel!

Turbózd fel az anyagcseréd

Légy intenzív, könnyű leírni tudjuk, csinálni viszont annál nehezebb. De most aztán tényleg ez mindennek a kulcsa! Szerencsére számtalan előnye van a valóban intenzív edzésnek. Irány ki a szabadba, intenzív futás, bicajozás, kültéri fitnesz parkok.
Nem akarsz kint edzeni? Akkor elő a szobakerékpárral és a futópaddal! Ezeken pontosan ugyanannyi kalóriát égethetsz el, kényelmesen beillesztheted programodba. 30-40 percig végzett kardiómozgás a legjobb zsírolvasztó!
Ha programozható a kardiógéped (otthon vagy a finteszteremben), akkor akár minden edzésen más-más variációban tekerhetsz/futhatsz!

Kisebb súlyok, vagy mégse?

Első körben azt mondom, hogy igen, kisebb súlyokat használjatok, de van egy érdekes dolog, amit talán már több haladó is megtapasztalt, mikor növelte az edzés intenzitását és közben csökkentette az egyes gyakorlatok közötti pihenőidőt. Viszonylag kevés idő alatt, akár már az első edzésen is el lehet érni azt, hogy egy gyakorlatnál a régen használt nagyobb súllyal több ismétlést tudjunk majd végrehajtani, VAGY kicsit nagyobb súllyal ugyanannyi ismétlést, viszont mindezeket ugye sokkal kevesebb idő alatt! Ne féljünk a nagy, 5-6 kg súlyzóktól sem!

stock-photo-woman-exercising-with-dumbbells-at.jpg

Már unalmas, de igyál rengeteg vizet!

A cukros üdítőket felejtsd el, a szomjadat sem oltják olyan jól és a gödröcskéket is szépen gyarapítják a combodon! Tiszta vizet viszont napi 2 litert mindenképpen fogyassz el, ha megy, akkor bátran még többet is! A melegben úgyis kívánja a szervezeted a folyadékot a fokozott párologtatás miatt. Emellett szépen átmossa a keringési rendszert, folyamatosan aktívan tartja azt, ezzel segíti a salakanyagok távozását. Mindig legyen elötted a pohár vagy a palack, hogy ne felejtsd el!

Hagyd el a hozzáadott cukrot és finomított lisztet tartalmazó kajákat

Ez egy csodafegyver! A szénhidrátokra a szervezetnek óriási szüksége van, tehát nem kell teljesen lemondanod róluk, de ne a sarki pékségnél tankolj fel belőlük! Válassz teljes kiőrlésű pékárut, extrudált szeletek vagy ha tudod egészében hagyd el a kenyeret. Nézd meg az összetevőket, készíts otthon ebédet, amiben van zöldség is! Csoki, fagyi maximum hétvégén bónuszként, hétköznap inkább gyümölcsöket egyél, ha édességre vágysz. Például fagyi helyett natúr joghurttal szétkensz egy tálcán, rá a gyümölcs, a diétás csoki rácsöpögtetheted, be a fagyasztóba és kész is! Légy bátor kísérletezz, egyél minden étkezdéshez zöldséget, gyümölcsöt. 

Hidd el fogod látni a változást, csak ne hagyd abba, ami még jobban ösztönöz arra, hogy folytasd tovább! Sok sikert :)

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8818110240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása