Miért érdemes elkezdeni hokizni?

A jéghoki nemcsak a kanadaiak kedvenc sportja: a világ számos pontján űzik szívesen ezt az aerob és anaerob elemeket is tartalmazó testedzést. Számtalan előnnyel bír, egészségügyi és pszichológiai értelemben egyaránt.

hoki.jpg

• A hoki intervall edzés, hiszen a gyors korcsolyázást megállások tagolják. A gyors mozgás közben a test összes nagy izomcsoportja dolgozik. Az anyagcsere felgyorsul, hatékonyabb a kalóriaégetés, a szív- és érrendszer megerősödik, és az immunrendszer is hatékonyabban funkcionál.

• A hokizás elsősorban a törzs és a láb izmait erősíti. Javítja a csontsűrűséget, csökkenti a sérülések esélyét, erősíti a kötőszöveteket, és növeli az izomtömeget.

• A testedzési forma javítja a koordinációt, az egyensúlyérzéket, és fokozza az erőt és a sebességet. Mivel a játék során számtalanszor van szükség gyors reagálásra és cselekvésre, a reakcióidő lecsökken.

• A korcsolyázás már önmagában javítja az egyensúlyérzéket; a hokira pedig fokozottan igaz ez, hiszen a játékosnak korcsolyázás közben nemcsak előre kell haladnia, hanem számtalan további, nem ritkán erőteljes mozdulatot végeznie.

• Mivel játék közben endorfin szabadul fel, a sportolók ritkábban lesznek depressziósak, a szorongás kockázata is kisebb, illetve a stresszhelyzetekre is jobban reagálnak.

• A hoki fejleszti a döntésre való képességet, amit a játékosok aztán életük más területein is kiaknázhatnak.

 

Mint minden más sportág, természetesen a hoki is hordoz magában kockázatokat. A sérülések elkerülése érdekében nem szabad megfeledkeznünk a bemelegítésről, a levezetésről, illetve a megfelelő védőfelszerelésről. A két előbbiről a játékosnak kell gondoskodnia; utóbbit viszont egyszerűen beszerezheti az aktivsport.hu kínálatából.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr397189205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása