A sétáló energia!

Ismét egy új őrület, a fitness világában, neve pedig, így egyszerűen: WALKenergie.

A sport már nem csak vidéken, (pl. Komárom, Székesfehérvár) hanem budapesti termekben is elérhető, népszerűsége pedig igen gyorsan növekszik, megállíthatatlanul.

 

Ahogy nevéből is látható, tulajdonképpen egy energikusabb sétáról van szó. Eszköze egy olyan futópad, ami nem árammal működik, hanem saját lábunk „meghajtásával”. Akár egy „frédibéni” autó – persze némi túlzással. Annyi azért igaz belőle, hogy saját magunk hajtjuk a padot, ami egyébként még csak nem is vízszintes, hanem enyhén döntött, mintha emelkedőre szeretnénk felsétálni.

A gépnek segítségével gyaloglást – ha akarjuk, futást is – szimulálunk, és közben igazán pörgős és vidám zene kíséretében még gyakorlatokat is tudunk végezni.

A gyakorlatokat az edző úgy találja ki, hogy bárki könnyedén elsajátíthassa őket, kortól, nemtől és még edzettségi szinttől függetlenül is.

A fitness edző irányításával vezetett órák mindig nagyon változatosak, kizárva az unalmas edzés lehetőségét, ami igen fontos! Ráadásul könnyedén és nagyon gyorsan sikerélményeket érhetünk el vele azzal együtt, hogy a kívánt eredmények sem fognak sokáig váratni magukra. Maguk a gyakorlatok persze nehezíthetőek is – nyilván fokozatosság elve mellett – és arra is lehetőség van, hogy az edzések időtartamát ezzel együtt lecsökkentsünk. A szokványos ideje egyébként egy-egy tréningnek hatvan perc körül van, melyhez még súlyokat, köteleket is használnak eszközként.

A tavasz megérkezett, nemsokára itt a nyár is, úgyhogy ideje felkészíteni testünket a szalonképes állapotra, amire a WALKenergie igazán tökéletes megoldást nyújthat, ha azt rendszeresen végezzük, heti két-három alkalommal.

Gyilkolja a zsírt, ráadásul igazán formás popsit varázsolhatunk vele, az erre utaló eredmény jeleit – nem kis mértékben – már másnap érezni is fogjuk!

Egyes spotszakértők szerint kiváló edzésforma lehet még a triatlonban is!  A gyógytornászok állítják, hogy rehabilitációs programjaik részeként hatékony eredményeket érnek el, ráadásul különösebb megterhelés nélkül, hiszen mindenki a saját tempójában végezheti a gyakorlatokat, és változó intenzitással, erőkifejtéssel. 

seta_2.jpg

Egészségünkért tehát rengeteget tehetünk a WALKenergie edzéssel, de közérzetünkre is remek hatással van, hiszen maga a gyaloglás már önmagában is erősíti az összes izmot, a csontokkal együtt, melyek mozgásba jönnek a séta során. Hölgyeknek nagy segítség a csontritkulás megelőzésére is, de a kitartó, ám mégis kíméletes gyaloglás a szívizmokat is erősíti, mert edzés közben gyorsabb mozgásra készteti testünk motorját. A rendszeres gyaloglással csökken a vérnyomás is, ezáltal az erekre gyakorolt nyomás is redukálódik, minek köszönhetően még a szívroham kockázata is a minimálisra csökkenthető!

Gyaloglásra fel, készítsünk esztétikus testet nyárra, nem lesz akadálya sem eső, sem süvítő szél, mert a fitness-termi intenzív séta lehetősége bármikor és bármilyen időben adott!

Könnyű mozgás, mely egészséget növel, frissít, szórakoztat, erősít és fogyaszt is! Korhoz, nemhez, edzettséghez és még időjáráshoz sem kötött. Egyéb kérdés, kifogás?

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr848709648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása