Mi kerüljön a gyerkőcnek a fa alá?

Akinek van kisgyereke, az pontosan tudja, hogy milyen nehéz eldönteni, hogy a nagyobb ünnepekre milyen ajándékot kapjon a gyerkőc. Az ember próbálja az ő kívánságait is szem előtt tartani, ugyanakkor igyekszik nem mindenféle haszontalan limlommal elhalmozni, amik egyébként igen szép számmal megtalálhatók a játékboltokban. Próbálunk olyan ajándékot választani a gyereknek, ami hasznos, de ő is örülni fog neki.

Akinek van kisgyereke, az pontosan tudja, hogy milyen nehéz eldönteni, hogy a nagyobb ünnepekre milyen ajándékot kapjon a gyerkőc. Az ember próbálja az ő kívánságait is szem előtt tartani, ugyanakkor igyekszik nem mindenféle haszontalan limlommal elhalmozni, amik egyébként igen szép számmal megtalálhatók a játékboltokban. Próbálunk olyan ajándékot választani a gyereknek, ami hasznos, de ő is örülni fog neki.

A dolgunkat persze nehezíti, hogy a gyerekek lényegében mindenre igényt tartanak, amit meglátnak, akár TV-reklámban, akár egy újságban, akár a boltban. Hetente változik, hogy mi a szívük vágya. Sokszor éppen azért van feladva a szülőknek a lecke, mert egy-egy közelgő alkalom előtt napi szinten változik, hogy mi az az ajándék, aminek állításuk szerint örülnének. Kisebb gyerekeknél célszerű kezünkbe venni az irányítást, és inkább magunk kiválasztani az ajándékát: olyasmit ami hasznos is, de amiről tudjuk, hogy szívesen használja. Persze a véleményét meghallgatva

Mivel a legtöbb gyereknek lételeme a mozgás, valamilyen gyerekeknek való sporteszköz nagyon sokszor a lehető legjobb választás, még akkor is, ha maga a gyerkőc nem írta volna fel a kívánságlistára. Számtalan példa van arra, hogy végül mégiscsak ez bizonyult a lehető legjobb ajándéknak. 

aktivsport_48_1.jpg

Az alábbiakban néhány ötletet próbálunk adni arra vonatkozóan, hogy milyen sporteszközöknek örülhetnek a gyerekek a karácsonyfa alatt:

  • Futóbicikli. Másfél-kétéves kortól a lehető legjobb közlekedési eszköz. Gyorsabb, mint egy kismotor, de nem kell tudni hozzá tekerni a pedált, a gyerkőc mégis bicajozhat. Nagyon jól fejleszti az egyensúlyérzéket, így később, mikor arra kerül a sor, hogy pótkerékkel tanuljon meg a gyerek bringázni, sokkal könnyebben fogja érezni, hogyan tudja megtartani a biciklit, hogy ne essen el. Legtöbbjük imád vele száguldozni, csak győzzön a szülő futni utána!
  • Kismotor. Amíg a futóbiciklihez még kicsi a gyerek, a kismotor lehet ugyanilyen jó alternatíva. Megtanulja, hogyan hajtsa magát előre a lábaival, nem mellesleg a babakocsit otthon hagyva is viszonylag nagy távokat tudnak ezzel megtenni a gyerekek – legalábbis nagyobbakat, mint gyalog.

  • Ugráló labda. Hihetetlen jó móka, valójában még felnőtt fejjel is, de egy gyerek bizonyára odáig lesz az ugráló labdáért. Egy jó nagy gumilabdát kell elképzelni, kellőképpen erős anyagból, amin vannak kiálló kapaszkodófülek. A gyerek ráül, és célzottan tud vele ide-oda ugrálni, közlekedni. Az egyensúlyát egyébként ez is nagymértékben fejleszti, arról nem is beszélve, hogy kiváló szórakozás – nem láttam még olyan gyereket, aki ne imádott volna a labdán ugrálni.

  • Roller, bicikli. Nagyobb gyerekeknél egy új bringa lehet jolly joker, de ha az már van, akkor a roller egy olyan eszköz, amivel még szívesen közlekedhetnek, akár majd reggelente az iskolába is, ha már olyan lesz az időjárás is. Az sem utolsó szempont, hogy ezzel mozgásra ösztönözhetünk egy akár már lustuló, kamaszodó gyereket is.

  • Téli sporteszközök. Kéne egy új síléc, mert a régi kicsi? Az ezeréves szánkó már nem csúszik olyan jól, vagy a korcsolyát nőtte ki a gyerek? Ezek is remekül mutatnak ám a fa alatt, ráadásul közvetve ezeken keresztül élményt is ajándékozunk, hiszen alap, hogy a lehető leghamarabb lehetőséget teremtünk arra, hogy a gyerekek kipróbálhassák az új sportfelszereléseiket. Irány tehát a sípálya, a közeli jégpálya, és máris együtt szórakozhat a család egész nap, ez pedig egyértelműen a legjobb ajándék mindenki számára! 

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5514444502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása