Hódeszkázzunk!

Elérkezett a tél, és bár hó még nincsen, a fekete földet nem takarja fehér lepel, de hamarosan annak is eljön az ideje. Persze vannak helyek, ahol már lehet hódolni a téli sportoknak, ám nemsokára várhatóan nem kell túl nagy távolságokba utaznunk ehhez. Remélhetőleg nemsokára a hazai sportkedvelők is örömüket lelhetik a kristállyá változó vízmolekulák adta számtalan mozgásfajtának! 

Egyik ilyen sport az egyre kedveltebb hódeszka, idegen nevén snowboard.

jqcwzjd.jpg

Múltja hazánkban szinte nincs is, hiszen a múlt század vége felé kezdett elterjedni Magyarországon. Ennek több oka is lehet, talán a nem túl könnyű megtanulhatóság, illetve talán a hozzá szükséges speciális lejtésű helyek hiánya.

Használata egyébként nagyon hasonlít a gördeszkáéhoz, ám a sí is nagyon közel áll magához a technikához. A különbség mindössze annyi talán, hogy a hódeszka egyetlen „léc”-ből áll, mindkét lábunkkal ezen kell egyensúlyoznunk. Némileg ezért kevesebb dolgot kell megtanulni hozzá, hiszen nem kell figyelnünk a két láb esetleges széthúzására, vagy összegabalyodására. Ami nehezíti talán a gyakorlást, hogy egy talpon némileg nehezebb megállni, így az esések száma nem elhanyagolható a tanulási periódusban.

A kezdő, vagy épp haladó ám a sport eredeti kereteit megtartó hódolók mellett mára már megjelentek a freestyle képviselői is ebben a sportban. Itt persze adrenalin emelkedés a cél, így aztán különféle ugratók, nehezítő elemek kapnak helyet a speciális, kifejezetten erre a célra kialakított pályákon. Egyébként a szabad stílus kedvelői nem riadnak vissza attól sem, hogy városokban, parkokban, vagy akár az utcán is felpattanjanak a hódeszkára, és önfeledten suhanjanak a járókelők között, amint leesik az első „használható” mennyiségű hó.

A szabadság érzése, a táj lenyűgöző szépsége sport közben a snowboard szerelmeseinek épp oly feledhetetlen élményt nyújt, mint a sízés, ami egyetlen más sporthoz sem hasonlítható feelinget tartogat.

Mielőtt belevágnánk, szükségünk lehet oktató segítségére, az esetleges baleseteket elkerülendő! Folytatjuk….

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5912042463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása