Ez az, amit minden kávés tudni akar: szabad-e kávézni edzés előtt?

Sokan sokfélét állítanak a kávézás élettani hatásairól, ezért nem meglepő, ha sokan még abban sem biztosak, hogy kávé jó hatással van a szervezetre. Az pedig még kevésbé meglepő, hogy ebből adódóan számtalanszor merül fel a kérdés, milyen hatása van a kávénak az edzésre? Aktuális cikkünkben erre keressük a választ.

Néhány statisztikai adat a kávéról

Egyes kutatások megállapították, hogy a kávéfogyasztók tovább élnek, valamint jobb szív- és érrendszeri egészségnek örvendenek. A kávé további csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, fokozza a zsírégetést, csökkenti a reakcióidőt, illetve javítja a koncentrációd. Erőedzés során növeli a teljesítőképességed, valamint csökkentheti az izomfájdalmakat.

A kávé jótékony hatásairól bővebben a Biotech oldalán olvashatsz. A továbbiakban pedig elmondjuk, hogy ezen kívül miért van jótékony hatással az edzésre.

aktivsport_21_2.jpg

1. Búcsút inthetsz az izomláznak

Különféle kutatások rávilágítottak, hogy a koffein jótékony hatással van az izmosodásra, valamint növeli az állóképességet. Ennek hatására az edzés előtt elfogyasztott kávé csökkenti, bizonyos esetekben pedig teljes mértékben meg is szűntet az izomfájdalmakat.

2. Növeli az állóképességet

A wellnesscafe cikkéből pedig többek között az is kiderül, hogy a koffein-szénhidrát kombó 66%-kal növeli az izmok munkájának későbbi hatékonyságát. Ezért egyébként nemcsak edzés előtt, hanem edzés után is remek üzemanyagként szolgál.

3. Lefekvés előtt nincs kávé

Ennek nemcsak az edzéshez van köze, de azt is érinti. A kávé ugyanis körülbelül 6 óra alatt ürül ki a szervezetedből. Így, ha a lefekvést megelőző 6 órában kávézol, megzavarod a szervezeted természetes pihenési ciklusait, ezzel pedig az edzésed hatékonyságát, az izmaid regenerálódását is csökkented.

Ha tetszett a cikk, oszd meg kávés ismerőseiddel, hogy ők is lássák, a koffein inkább jótékony hatással van a szervezetre! Persze mértékkel, mint minden.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9317838157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása