Saját medencét szeretnék, mire figyeljek?

Ki ne szeretne saját medencét? Azon felül, hogy egy kvázi státuszszimbólumként is funkcionál, valóban nagyon kellemes perceket nyújt a forró nyári napok alkalmával, sőt a kerti bulik során is jó szolgálatot tesz. De mit kell figyelembe vennünk, mielőtt beszereznénk a saját medencénket? Illetve, egyáltalán milyen medencét telepítsünk? Aktuális cikkünkből kiderül.

Milyen korosztály használná medencét és milyen célból?


A legtöbben saját kertes házról álmodozunk már gyerekkorunkban, saját medencével. Azonban be kell ismernünk, hogy nem díszeleg minden kertes ház udvarán kikövezett úszómedence. Amikor a saját medence szóba kerül, elsődlegesen két kérdést kell feltenned magadnak. Jellemzően milyen korosztály használná azt, és milyen célból?

Ha ugyanis rendszeres úszásra szeretnétek használni, kizárólag a profi kerti medence jöhet szóba. Ennek azonban igen borsos a beszerelési és fenntartási költsége is. Ráadásul kizárólag meleg időben tudnátok használni, télen továbbra is uszodába kell járnotok.

Ha azonban csak a nyári meleg délutánok enyhítése a cél, a felfújható, műanyag medencék a legkisebbek nyarát teszik élvezetessé. A megerősített felső peremmel rendelkező medence tovább bírja, ellenállóbbak.

Ezenkívül már vannak a legkisebbeknek is különböző mintájú, méretű medencék, amelyben öröm a pancsolás!

37158797_l.jpg

Mennyi pénzt szánsz a medence fenntartására?


A fentiekben már említettük, hogy lényeges különbség van a kerti úszómedencék, illetve az össze- és szétszerelhető medencék árai és fenntartási költségei között. Amíg az utóbbiakat csak egyszer kell megvásárolnod - és rosszabb esetben egyszer foltoztatnod -, addig az előbbi csoport beszerelése már alapvetően komolyan árkategóriában mozog, nem is beszélve a vele járó állandó rezsiköltségekről.

A medence beruházásának költsége minden esetben magasabb, mint a fenntartásé, hiszen meg kell vásárolnunk a medencetestet, illetve a hozzá tartozó gépészeti berendezést is. Majd ki kell fizetnünk a telepítést, ha mi nem tudjuk összerakni, valamint a kiszállításnak is lehet költsége. A fenntartási költségek értelemszerűen a medence méretének, illetve a szükséges alkatrészek és kiegészítők függvényében változnak.

Amennyiben ezt a cikket hasznosnak találtad, oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is túlélhessék a forró nyári napokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr614045532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása