A gördeszkázás 8 előnye

A gördeszkázás sport, művészet, életstílus és kultúra. Jellemzően a tinédzserek tevékenysége, de természetesen idősebbek is űzhetik. Ráadásul nem is kell az extrém változatát választanunk ahhoz, hogy élvezhessük az alábbi előnyöket, amelyeket a sportág nyújt művelőinek.

1. A gördeszkázás növeli a rugalmasságot, hiszen merev izmokkal nem művelhetjük ezt a sportot. Főként a boka izmai lesznek lazák és rugalmasak.

2. A teljes testet átmozgatja, hiszen a gördeszkázó nemcsak a lábát használja – a hajtáshoz –, hanem a karját és a törzsét is az egyensúlyozáshoz; ráadásul mindet egyszerre.

3. A gördeszkázók állóképessége jelentősen megnövekszik, hiszen jellemzően nem néhány percet, hanem napi több órát „edzenek” – ők persze pusztán szórakozásnak tartják.

4. A gördeszkával való trükközés kitartásra nevel. Hiszen nem feltétlenül sikerülnek a trükkök elsőre; sőt, akár még tizedikre sem. Ezért a gördeszkázó minden alkalommal egy kicsit másképpen próbálkozik, újra és újra, de semmiképp sem adja fel.

5. A gördeszkázás javítja a koordinációt, hiszen a szemünk, a lábunk, a lábfejünk és a kezünk egyszerre dolgozik, és mindegyik fontos munkát végez. Ez a koordinációs képesség a mindennapokban más esetekben is jól jön, nemcsak sportolás közben.

6. Gördeszkázással – a testedzés intenzitásától függően – akár 150-500 kalóriát is elégethetünk óránként.

7. A szörfösöknek, snowboardosoknak és wakeboardosoknak kifejezetten ajánlott a gördeszka, hiszen, ha épp nem fúj a szél, így nincsenek hullámok, olvad a hó, vagy túl hideg a víz, gördeszkázással így is formában tarthatják magukat.

8. A fiatalok számára jó „tanítómester” a gördeszka: megtanítja őket arra, hogy a tetteiknek következményeik vannak, egy rossz döntést nagy esés követhet, illetve, ha elestünk, talpra kell állnunk, és újra próbálkoznunk.

gordeszka.jpg

 

Számtalan indokunk lehet tehát arra, hogy elkezdjük ezt a sportot. Ráadásul nem is kell hozzá más, mint egy gördeszka – amit akár az aktivsport.hu kínálatából is beszerezhet, de az egyéb alkatrészeket és védőfelszereléseket is megtalálja nálunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr177259369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása