Stopperóra futóknak

A futócipő és a futónadrág mellett a futók egyik legfontosabb eszköze a stopperóra. Hiszen, ha rendszeresen futunk, előbb-utóbb felmerül bennünk az igény, hogy mindezt ne csak a mozgás öröméért és a természet közelségének élvezetéért tegyük; hanem megpróbáljuk fokozni a teljesítményünket, és a napi egy órás edzés alatt minél többet futni, vagy épp ugyanazt a távot rövidebb idő alatt teljesíteni. Egy stopperóra – legyen az egy régi típusú analóg vagy egy modern digitális – segítségével könnyebben ellenőrizhetjük és dokumentálhatjuk a fejlődésünket, illetve az eszköz abban is támogat, hogy egyszerűbben tarthassuk az egyenletes tempót, és ne fáradjunk ki nagyon a táv végére. Ha tudjuk, mennyi idő alatt futottuk le a legutolsó kilométert, eldönthetjük, hogy bele kell-e húznunk egy kicsit, vagy épp hogy lassítanunk, nehogy a végére kifogyjunk minden energiánkból.

stopper.jpg

 

Részeredmények és az adatok tárolása

Ha a nagyszülőktől ránk maradt egy „kőkorszaki”, analóg stopperóra, természetesen használhatjuk azt is; de a modern kiegészítők nem meglepő módon már sokkal fejlettebbek, és sokkal több funkciót kínálnak. Egyrészt tárolhatjuk az eredményeket; nemcsak a végeredményt, hanem az egyes körökét is, így például megállapíthatjuk, van-e gyenge pontunk; melyik kilométer a legnehezebb a számunkra. A modern stopperek és stopper funkcióval is bíró okosórák eltárolta eredményeket akár a számítógépre is feltölthetjük, így egyszerűbben kielemezhetjük azokat.

 

Válasszunk vízálló modellt

Ha az év során folyamatosan szabad téren futunk, hideg, párás és esős időben egyaránt, válasszunk vízálló modellt, amely gondoskodik róla, hogy a kijelző a legkülönbözőbb időjárási viszonyok esetén is jól látható maradjon, így a futó nem veszít időt azzal, hogy megpróbálja leolvasni az eredményt. Olyan stopperórát vásároljunk futáshoz, és szerezzünk be például az aktivsport.hu kínálatából, amely minden funkcióval fel van szerelve, amelyre saját ítéletünk szerint szükségünk van – de olyanokért, amelyek számunkra feleslegesek, ne fizessünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr977265053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása