A kosárlabda előnyei

A kosárlabda rendkívül népszerű csapatsport és testedzési forma. A gyors, dinamikus játék sok futást és ugrást tartalmaz, így az erőnlét növelésére és az alakunk kordában tartására is kiváló. Szabad- és beltéren is játszható, egyedül vagy csapatban egyaránt. A játékosok korától és edzettségi szintjétől függően a pálya és a labda mérete, a meccs hossza és a kosár magassága is változhat.

kosar.jpg


Remek kalóriaégető


A futás és a megállás váltakozása jóvoltából a sport remek kalóriaégető módszer (mintegy 630-750 kalóriát égethetünk el óránként). Fejleszti az állóképességet, javítja az egyensúlyt és a koordinációt, a koncentrációt és az önfegyelmet, illetve izmot épít.


Egyedül is dobálhatunk


Ráadásképp új barátokra találhatunk a segítségével, akiktől trükköket leshetünk el; bármilyen korú vagy edzettségi szinten álló ember játszhatja; beltéren egész évben gyakorolható; és akár ketten vagy egyedül is dobálhatunk kosárra, ha a kollégák vagy a barátok épp nem érnek rá.


Megfelelő cipő


Bár a kosárlabdához a pályán és a labdán kívül valójában más nem kell, nem árt, ha gondoskodunk még néhány felszerelésről és kiegészítőről. Mivel rengeteget kell futnunk és ugranunk a meccs alatt, olyan cipőt viseljünk, amely biztosan tartja a bokát; illetve a fog-, a térd- és a könyökvédő használata is ajánlott.


Erre figyelj!


Ha idősebb korban próbálkozunk meg a sporttal, előtte nem árt felkeresni a kezelőorvosunkat. A gyors ütemű játék során gyakran előfordulhatnak balesetek. Az edzési forma erősen igénybe veszi a lábat, főként a térdet és a bokát, illetve a vállat, így erőnlétünk és rugalmasságunk fejlesztésével védekezhetünk a sérülések ellen. Pályára lépés előtt ne feledkezzünk meg a bemelegítésről, a meccset követően pedig a nyújtásról. Mindig legyen nálunk egy kis üveg ásványvíz, és rendszeresen kortyoljunk belőle. Az Aktivsport.hu kínálatában mindent megtalálunk, ami a kosárlabdához kell, a kosárpalánktól kezdve a gyűrűn és a hálón át a labdáig.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr777370434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása