Mely sportokkal égethetjük el a legtöbb kalóriát?

Bármilyen sportágat kezdünk is el űzni, a kellemes időtöltés, állóképességünk növelése és egészségünk támogatása mellett azt szeretnénk, hogy a választott testedzés minél gyorsabban és látványosabban szabadítson meg a fölös kilóinktól. Annak, aki elsősorban a súlyvesztés miatt kezd el sportolni, érdemes tudnia, mely sportágakkal égetheti el a legtöbb kalóriát.


Futás


Többek közt a tempótól és a tereptől függően futással óránként 900-1500 kalóriát égethetünk el. Természetesen a séta és a kocogás is hatásos, de ha látványosabb eredményt szeretnénk, érdemes gyorsítanunk. A futás könnyen beilleszthető a napi rutinba, a futócipő mellett nem kell hozzá semmilyen drága felszerelés; és ha nem a futópadon, hanem terepen futunk, a táj szépségében is gyönyörködhetünk edzés közben.

shutterstock_239872660.jpg


Foci


Futballozással 900-1400 kalóriát égethetünk el óránként. A játékosok mindig mozgásban vannak: a lassú és gyors futással, a sétával, a rúgással és a fejeléssel más-más izmaikat dolgoztatják meg.


Ugrókötelezés


Az egyáltalán nem csak gyerekeknek való testedzési formával 700-1100 kalóriát égethetünk el óránként. Természetesen más sportágak előtt is használhatjuk bemelegítésként, de önálló edzésnek is megfelel. Az ugrókötelezés egyszerű, hatásos, az egész testet megmozgatja, és fejleszti a szem-kéz-koordinációt.


Harcművészetek


A harcművészet bármelyik formáját gyakoroljuk is, karatéval, aikidóval vagy épp kempóval óránként 700-1100 kalóriát égethetünk el. Ráadásul valamilyen önvédelmi módszert elsajátítva nagyobb biztonságban is érezhetjük magunkat, ha éjjel egyedül kell hazamennünk.


Hoki


A jéghoki óránként 650-900 kalóriát éget el. A gyors mozgás és a hirtelen váltások jóvoltából a sportág gyakorlásával az egész testet átmozgathatjuk.


Bármelyik fenti sportot is választja kalóriaégetésre és alakja formálására, az Aktivsport.hu kínálatában minden szükséges eszközt, kiegészítőt és védőfelszerelést megtalál.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr57428474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása