Virtuális kosarazás kőkemény betonon

A valóság és a virtuális valóság egyre inkább összeolvad. Legalábbis ezt olvashatjuk ki a mai trendekből. Azonban van ennek egy olyan szintje, ami talán még a legnyitottabbak számára is meglepő lehet. Mi van akkor, ha a kerted (tényleg: a saját kerted) lesz egy videojáték helyszíne, a maga a tökéletes valóságában?

kosarlabda.jpg

 

Érzékeny kosárlabda

Az elmúlt években több cég is piacra dobott érzékelőkkel felszerelt sporteszközöket, például kosárlabdákat. Ez első pillantásra kissé bizarrnak, sőt talán fölösleges „technomániának” tűnhet, holott igen hasznosak tudnak lenni ezek a sportszerek.

Az Adidas mellett több nagyobb, sporteszközöket gyártó cég is piacra dobott már szenzoros kosárlabdákat. Ezek lényege, hogy képesek mérni a teljesítményünket. Nincs más dolgunk, mint összekötni valamelyik okoseszközünkkel, telepíteni a megfelelő (tartozék) applikációt, s már kezdődhet is a móka. Megdöbbentően sok információt nyerhetünk a játékunkról, ami az érzékelőnek és a bonyolult algoritmusnak köszönhető, amivel a labda számol. Képet kaphatunk az eredményességünkről, a technikánkról, a szokásainkról, arról, hogy fejlődünk-e, illetve tanácsot is képes adni a program, hogy a fejlődés érdekében mit kellene tennünk, majd mérhetjük, hogy képesek voltunk-e megvalósítani azt.

Végső soron kapunk egy személyi trénert. Azonban ennél többet is nyerhetünk egy szenzoros labdával: edző-, illetve játszótársat. A hozzájuk rendelt applikáció ugyanis képes játék üzemmódban is működni. Ennek lényege, hogy beállítunk egy játéktípust (pl. királyozni szeretnénk), majd egy kör a mienk, egy kör a gépé. A különbség annyi, hogy az applikáció a virtuális térben játszik, míg mi a fizikaiban.

A szenzoros labda tehát némiképp egy hibrid játékmódot garantál, hiszen ebben az esetben a kosárlabdás videojátékunkkal valóban égethetjük a zsírt, átmozgathatjuk a testünket. Ez volna a jövő? Nem is olyan rémisztő.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr57861468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása