Ezért szokj rá a teniszre! – 1.rész

A tenisz egy elitista, felvágós sport – gondolják sokan. Persze a fehér dressz, a pályabérletek és az edzések ára, a felszerelésekkel járó költségek, és a filmekből táplálkozó sztereotípiák ezt a képet erősítik. A tenisz azonban, bár valóban elit sport (miért is baj ez?), kiváló erősítő, felér egy erős kardio edzéssel, vagyis számos okot tudunk felsorolni, hogy miért ajánljuk ezt a sportot. Íme!

tenisz3.jpg

 

Csapatépítő sport

Nem véletlenül vesszük ezt az első helyre. Bár lehetséges egyedül is teniszezni (pl. adogatógép segítségével), ez elsősorban mégiscsak társas sport. Ketten vagy négyen a legjobb, s mint ilyen, össze tudja boronálni a kollégákat, ahogy közelebb hozhatja egymáshoz a családtagokat is.

Azért is kiváló csapatépítő sport, olyanok számára, akik nem állnak még igazi ismeretségi kapcsolatban egymással, de feltehetően sok időt fognak egymással tölteni a közeljövőben, mert a teniszben nem fog sor kerülni fizikai (testi) konfrontációra.

Míg a fociban, a kosárlabdában és más populáris sportokban óhatatlanul előfordul egy durvább becsúszás, lökés stb., addig erre a teniszezés során kb. nulla százalék esély van. Ez fontos, hiszen egy-egy ilyen „fizikai kontaktus” megmérgezheti két kolléga kapcsolatát.

Még egy említésre méltó jellemvonása a tenisznek, ami alkalmassá teszi jó csapatépítő sportnak, a már említett elitista jellege. Egy olyan cég dolgozói számára, akik egyébként irodai munkához, ügyfelekhez való kommunikációhoz szoktak, vonzóbb, s testhezállóbb a tenisz, mint a társas sportok többsége.

 

Mentális energiabomba

A tenisz nem csupán fizikailag megterhelő, de stratégiai sport lévén magas szinten dolgoztatja a szellemet is. Ez a sport fokozott koncentrációt igényel, és nagyban hozzájárul a koordinációs képesség javulásához, élesítéséhez.

 

Ha még nem sikerült eléggé motiválnunk, hogy elkezdj teniszezni, olvasd el a következő bejegyzésünket is!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr488012289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mortullus 2015.10.26. 10:30:38

A legjobb sport, kétség sem fér hozzá.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása