Túrabot – minden korosztálynak! – 4.rész

Lassan elérünk a túrabot „pro felhasználó” státuszig. Az előző részben a rezgéscsillapított túrabotokról és a nordic walking botokról beszéltünk, de még maradt néhány típus, melyeknek részletezését nem szabad kihagyni egy ilyen listából. Lássuk!


turabot4.jpg

Hagyományos túrabotok

A klasszikus vagy hagyományos túrabotok, ahogy a nevük is jelzi, lényegében az alapkategóriát jelölik. Nyilván ezen belül is vannak jobb és rosszabb minőségű modellek, de közös tulajdonságuk, hogy „csupán” a túrabot gerincét tartalmazzák, vagyis például nincsenek belső rugókkal felszerelve, ergo nincs ütődést elnyelő képességük.

A hagyományos túrabotot, ha már lehet választani, rutinosabb túrázóknak, pontosabban gyakorlottabb túrabot-használóknak ajánljuk, hiszen használatuk nagyobb koncentrációt és gyakorlottságot igényel. A túrabottal járó előnyökre azonban általuk is számíthatunk és azok, akik megtanulják használni, egy tökéletes eszközt nyernek, mely ráadásul jelentősen olcsóbb is, mint a plusz képességekkel felszerelt társai.



Női túrabotok

Igen, szerencsére ilyen típus is elérhető a piacon. A hölgyeknek kínált túrabotok sajátsága, hogy általában rövidebbek és keskenyebb markolattal lettek felszerelve, hogy jól idomuljanak a testi adottságokhoz. Ezek az eszközök ráadásul könnyebbek és rendszerint egyszerűbb az összeszerelhetőségük is.

Persze nem kötelező hölgyeknek női túrabotot vásárolni, „sima” túrabotok között is bőven találni küllemükre nézve unisex modelleket.



Hegymászó botok

Nevük ellenére ezeket inkább könnyebb terepre szokták ajánlani, így sokkal kevésbé félrevezető másik megnevezésük, hiszen sétálóbotként egészen mást várunk el egy eszköztől. Az eddigi túrabotokkal ellentétben ezeket alapvetően páratlanul kínálják, s ebből is következtethető, hogy nem 25 kilós túrahátizsákok cipeléseként értet vadkempingezéshez ajánlják a használatukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr758132676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása