Válassz sportot egyéniségedhez! II. rész

Ígéretünkhöz híven jöjjön még néhány sportág, melyek közül lehetőséged van kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet, hogy ezután eltűnjenek a kifogások, ne legyen több érved arra, hogy miért nem mozogsz! Elsőként kezdjük egy vízi sporttal!

Az úszás

Értjük, szóval nem szereted a szárazföldet? Nos, akkor irány az uszoda! A lehető leghatékonyabb mozgásfajta, ami ráadásul minden egyes izmot megdolgoztat, különösebb megterhelés nélkül. Kíméli az ízületeket, nem terheli a gerincet – sőt! - gerincbetegségek esetén kifejezetten ajánlott. Még túlsúlyod miatt sem kell aggódnod, hiszen ismered Archimedes törvényét, mely szerint…nos, vesztesz a súlyodból a vízben! Az úszás frissít, rugalmassá tesz, javítja testtartásod, pozitívan befolyásolja általános közérzeted és még a légzésedre is kifejezetten jó hatással van. A legjobb tüdőerősítő és keringésjavító sport. Tehát, tempózásra fel, a fokozatosság elvét betartva!

A jóga

Test és lélek egyensúlya. Egy jógastúdió adta közösségi jelenlét különösen nagy erővel tud hatni testre és lélekre egyaránt. Ha együtt végezzük a gyakorlatokat, azok hatása megsokszorozódik, pusztán csak attól, hogy együtt vagyunk. Ez a jógára – mint csoportos edzésre – különösen igaz. Megfelelő oktató által végzett gyakorlatok során saját magunk fogjuk látni fejlődésünket, napról-napra, fokozatosan. A hiedelemmel ellentétben egyáltalán nem megterhelő és még kitekerednünk sem kell, ahogy azt sokan tévesen gondolják. A gerincre, a keringésre, az izmok fejlődésére és sejtjeink oxigénellátásának fokozására is számíthatunk, már az első alkalom után is. Mindenki egyéni képességeihez mérten halad és a lényege pontosan az, hogy semmilyen mozgástípust, vagy gyakorlatot nem szabad erőltetni. A lényeg abban rejlik, hogy kizárólag addig végezzünk egy feladatot, ameddig az számunkra kellemes és fájdalommentes. A jóga tehát kifejezetten az a sport, melynél nem lehet kifogás az elkezdésre!

sporzvalaszto2.jpg

Labdajátékok

Kivétel nélkül mindegyik labdajáték hatalmas népszerűségű hazánkban is, ahogy szerte a nagyvilágban. A lábakat és a karokat erősíti legfőképpen, ám nem csak izomzatodat fejlesztheted, hanem kitartásodat is, amellett, hogy csapatjáték, erősíti a közösségi szellemet is. Az edzések nem csak erőnlétet és jó fizikumot biztosítanak, hanem felhőtlen szórakozást is nyújtanak egyben.

Folytatjuk….

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr438397966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása