Sportfelszerelések IV. rész

Az úszás „katalizátorai”

Azt mondják, az úszás nem olcsó sport, különösen télen nem, amikor az uszodabérlet a fizetésünk egyharmadába is kerülhet, havi szinten.

Igen, ez valóban így van, különösen vidéki viszonylatban. Ellensúlyozza talán ezt a dolgot az a tény, hogy a vízben töltött, hatékonyan végzett mozgást az egész szervezetünk meghálálja. Megmozgatjuk az összes izmunkat anélkül, hogy ízületeinket bármilyen terhelés érné, azonkívül a szívnek és a tüdőnek is hatékony edzést, így tökéletes működést biztosítunk az úszással.

Az uszodabérleten kívül gyakorlatilag nincsen szükségünk másra, mint törölköző, papucs és persze a fürdőruhánk.

Amikor már elég tapasztaltak vagyunk ebben a sportban, akkor viszont felmerülhet igényünk a megfelelő ruházatra és kiegészítőkre is, melyek kényelmi és hatékonysági szempontból lehetnek a segítségünkre.

  • ideális méretű úszódressz

Nincs kellemetlenebb annál, és bátran állíthatjuk, hogy nagyon zavaró tud lenni, ha egy szűk, vagy éppen a kelleténél bővebb úszóruhában próbálunk evickélni a vízben. Nem tudjuk sem kezünket, sem lábunkat megfelelően mozgatni, ezáltal az úszás inkább bosszantó dolog lesz, mint kellemes kikapcsolódás és testedzés.

  • úszószemüveg

Itt nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy a lencsék karcolásmentesek legyenek, használaton kívül, tartsuk az úszószemüveget mindig tokban. Fontos, hogy puha tömítése legyen a szemre illesztésnél, és az orr része mindenképp párnázott legyen. A fejpántnak osztottnak kell lennie, és két részből álljon! A páramentességre is feltétlenül ügyeljünk, hiszen annak hiányában rosszabb, ha rajtunk van, mintha szemüveg nélkül úsznánk, kiemelt fejjel. Ha kinti úszáshoz is használjuk, fontos az UV védelem is.

uszoszemuveg.jpg

  • úszósapka

A textil úszósapkát nyilván nem azért választjuk, hogy megóvjuk hajunkat a víztől, hanem a hajhullás, illetve egyéb higiéniai okok miatt. No és persze a sapka kötelező is minden uszodában. Funkcióját tekintve viszont nyilvánvaló, hogy a szilikon úszósapka a jó választás. Fontos viszont, hogy ne kenjük azt be semmivel kívülről és minden használat után töröljük szárazra. Belülre, hogy ne tapadjon, szórhatunk hintőport. A mérete igen fontos, mindenképp próbáljuk fel, mielőtt megvásárolnánk, a szabásuk, illetve formájuk miatt, eltérőek lehetnek.



Az úszófelszerelésekre tehát épp úgy oda kell figyelnünk, mint bármely sportkellékre. Érdemes azokat alaposan átgondolva beszerezni, mert egy rosszul megválasztott darab, (pl. egy strandolós bikini) bizony, könnyen mehet ennek a nagyszerű sportnak a rovására.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr198456420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása