Mi az a M. A. X. training? II. rész

Az előző részben nagyjából megpróbáltuk ismertetni, milyen edzés is a M.A.X. training, és gyanítjuk, hogy sokan kedvet is kaptak kipróbálni ezt a még szárnypróbálgató sportot.

Ahogy azt már említettük, az edzéseken részt vevők fél órás intervallumban mozognak.

Ennek részei természetesen a bemelegítés, 4-5 perc, majd maga a tréning, ami 20-22 percre tehető, az utolsó két perc pedig a levezetésé.

Van olyan lehetőség, hogy a harminc perces tréninget önmagában tartják csak, kiegészítő edzés nélkül. A másik séma az, hogy a fél órás M.A.X-ot kiegészítik valamilyen konkrét testtájra történő speciális edzéssel, így teremtenek egy összesen hatvan perces programot.

Miért jó, ha belevágunk?

-       elsősorban az intenzitásból adódó eredmények miatt, ugyanakkor nem kell órákat küzdenünk a hatékonyság eléréséért

-       egyszerű és könnyen elsajátítható

-       vidám és kellemes, zenével kísért és motivált edzés

-       hölgyek és férfiak egyaránt végezhetik

-       ha kevés az időnk, akkor is bátran vállalható, mindössze fél óra a napból

-       nincs szükség speciális felszerelésre, mindössze: egy törölköző és persze ásványvíz kell, hogy nálunk legyen

step_3.jpg

Az edzés – mint minden intenzív sport – igen jótékony hatással bír a szervezetre, persze itt is figyelembe kell venni a fokozatosság elvét. Akinek bármilyen egészségügyi problémája van – különösen a szív-és érrendszer betegségeire gondolunk – annak feltétlenül orvosi engedélyre van szüksége, hogy elkezdhesse a sportot.

A tréning, ha helyesen végezzük és betartjuk az edzői utasításokat, mind a keringésünkre, mind pedig az izomzatunkra erős, jótékony hatást fejt ki. A mentális egészség megőrzésében, vagy annak helyreállításában is nagy szerepe van, hiszen a közösségben végzett sport, mindig megemeli a boldogságérzetünket. Saját fejlődésünket látva pedig kifejezetten jó hatással van önbizalmunkra.

Ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, az természetesen kihat környezetünkre is.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr78679464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása