Soha nem késő elkezdeni sportolni

A sportolás soha nem volt és nem is lesz korhoz kötve. Hányszor találkoztunk már olyan hírekkel az interneten vagy a tévében, amelyek arról szóltak, hogy 80 éves nyugdíjasok futottak le egy maratont? Egyre több ilyen van, ez pedig nem véletlen.

 

Mást se hallunk mostanában, csak azt, hogy lusták vagyunk, nem sportolunk és nem táplálkozunk egészségesen. Mindennek az oka, hogy kevés idők van saját magunkra. Nem csak arra, hogy elmenjünk másfél órára a konditerembe, de gyakran az ebédet is kihagyjuk, mert folyamatosan rohanunk.

 

Pedig rendszeres testmozgással rengeteg betegség megelőzhető, legyen az testi vagy lelki probléma. Sportolással legyőzhető a depresszió, a szorongás és elkerülhető a tartós lehangoltság.

 

Megelőzhetünk vele szív- és érrendszeri megbetegedéseket, energikusabbak leszünk. Edzés közben boldogsághormonok szabadulnak fel bennünk, amely hozzájárul a pozitív életszemlélet kialakításához is.

 

Ezek mellett pedig számos pozitív hatása van nem csak a testünkre és szervezetünkre, de életszemléletünket és hozzáállásunkat is befolyásolja. Miért hagynánk ki ezeket a lehetőségeket?

 

Ha csapatjátékot választunk, szocializálódhatunk, új kapcsolatokat építhetünk, barátságokat alakíthatunk ki. Legyen szó gyerekekről vagy felnőttekről, élményekből és tapasztalatokból soha nem elég.

 ropi.jpg

Általánosságban elmondható, hogy minden gyerek imád sportolni. Ez lehet futás, focizás, mászókázás a játszótéren, szinte bármi, amihez kedve van. Ha gyerekként szerettünk sportolni, miért mondanánk le erről az egészséges és rendkívül hasznos életvitelről felnőtt korunkban?

 

Bőven elég lenne, ha naponta akár 30-40 percet edzéssel töltenénk, akár otthon is. Ha pedig a tévé háttérzajként folyamatosan szól, miért ne rakhatnánk be egy fitnesz DVD-t és csinálhatnánk azokat a gyakorlatokat, amiket magunk előtt látunk?

 

Szinte semmire nincs szükségünk, csak egy szőnyegre, amelyen edzhetünk, néhány súlyra vagy labdára, amiket már egészen jó áron be lehet szerezni sportszerüzletekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr18890998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása