Ilyen hatással van a sport az immunrendszerre

Már egészen apró életmódbeli változásokkal rengeteget tehetünk szervezetünk egészségéért.

 

Ez a törekvés pedig nem csak a helyes táplálkozásban merül ki. Bár az anyagcserét és az emésztést jelentősen befolyásolja, milyen mennyiségű és minőségű ételeket válogatunk össze egy étkezés során, sportolás nélkül sokkal nehezebb a szervezet egészségének megőrzése.

 foci2.jpg

Rendszeres testmozgással ugyanis nem csak a tökéletes alakot érhetjük el, de még az immunrendszer is erősíthető, amely különösen fontos annak érdekében, hogy a szervezet a megbetegedésekkel, vírusos fertőzésekkel fel tudja venni a harcot.

 

Sportolás során a szív- és érrendszer is terhelés alá kerül, a vérkeringés erősödni kezd, az immunsejtek pedig egyre inkább védeni kezdenek a kórokozók ellen. Mozgás következtében az agy működése fokozódik, a sejtek védelmi szerepe megnő.

 

Fontos! Attól függetlenül, hogy a sportolásnak rengeteg pozitív hatása van az immunrendszerre, a túlterheltségtől mindenképp védeni kell magunkat.

 

Ennek az az oka, hogy túledzettség miatt stresszhelyzet alakul ki, amely az agyra és az idegsejtekre is negatívan hat. A testnek szüksége van a regenerálódásra, hiszen a pihenéssel eltöltött idővel az állóképesség is javul, ez pedig az immunrendszer helyes működésének alapja.

 

Sportolással felgyorsítható az anyagcsere, így a méreganyagok hamarabb kiürülnek a szervezetből. Az immunrendszer erősítése mellett, a sportolás pozitív hatással van a memóriára és a koncentrációra is.

 

Edzeni nem elég csak a hidegebb hónapokban, amikor ki vagyunk téve a megfázásnak és a vírusos megbetegedéseknek. Nyáron is fontos, hogy ugyanúgy karban tudjuk tartani szervezetünket és immunrendszerünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6310115788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása