Biciklizés vagy futás? Melyik a jobb?

Biciklizéssel és futással nagyjából hasonló eredményeket lehet elérni mind a test fejlődésének, mind a szervezet ellenálló képességének szempontjából.

 

A két mozgásforma merőben eltér egymástól, összehasonlítani csak úgy lehet, ha hatékonyságukat, pozitív és negatív tulajdonságaikat vesszük alapul.

futas_vs_bicikli.jpg 

Kerékpározással remekül lehet edzeni a szív- és érrendszert, javítja a terhelhetőséget és kitartásra ösztönöz. Való igaz, hogy a test összes izmát megmozgatja, azonban a leglátványosabb változást rendszeres biciklizéssel az alsó testrészen érhetjük el.

 

A fenék, a combok és a lábszárak izmai kiválóan fejlődnek, erősödnek és a terhelhetőségük is folyamatosan javul. Emellett hozzájárul a súlyvesztéshez, védi az ízületeket és nem terheli túl az izomzatot sem.

 

Futással nem csak zsírt és kalóriát lehet égetni, de az állóképességet is kiválóan lehet javítani. Ezzel a mozgásformával azonban vigyázni kell. Szemben a kerékpározással, a futás nem ajánlott azoknak, akik ízületi problémákkal küzdenek.

 

Futás közben ugyanis a talp folyamatosan a földhöz ütközik, ami megterheli a lábizmokat és hosszú távon akár negatív hatásai is lehetnek az ízületekre. Ezért is fontos, hogy ha tehetjük, ne betonon, hanem puhább felületen, mondjuk futópályán fussunk.

 

Ez az a sportág, ami nem csak a testre, hanem a lélekre is remek hatással van. Erősíti a csontokat, megmozgatja az izmokat és ellenállóbbá teszi az immunrendszert.

 

Összességében tehát bármelyik sportágat is válasszuk, mindkét edzésforma borzasztóan jó hatással van a szervezetre és az egészségre. A stressz levezetésére, a mentális jól létre, a depresszió kockázatának csökkentésére mind elősegíthető rendszeres testmozgással.

 

Az egyetlen dolog, amit figyelembe kell vennünk, hogy ha valakinek ízületi problémái vannak, inkább a kerékpározást válassza futás helyett.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2810411578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása