4 ok, amiért inkább a szabadban sportolj

Az őszi időjárás tökéletes a sportolás szempontjából. Nincs döglesztő hőség, nincs vérfagyasztóan hideg. Még a hűvösebb napokon is érdemes inkább a szabadban edzened, hiszen negyed óra alatt felmelegszel annyira, hogy ne fázz sportolás közben.

 

Miért cserélnéd a napsütéses, kellemes időben végezhető edzést a konditeremre? Nyáron szerintem neked is bőven eleged lett a légkondicionált helyiségekből, ahol minden délután, a munkaidő lejártával egy kisebb embertömeg foglalta el az összes kondigépet.

 

Ha nem is minden alkalommal, de legalább heti egy beltéri edzést cserélj le. Fuss egyet a szabadban, biciklizd körbe a lakóhelyed, fedezz fel új helyeket.

 

Ez már épp elég indok arra, miért kéne inkább a szabadban sportolnod. De ha ennyivel még nem tudtalak meggyőzni, itt van még négy érv arra vonatkozóan, miért hanyagold a beltéri edzéseket, ha gyönyörű idő van odakint.

 osz.jpg

Jobb lesz a hangulatod

A sportolástól már alapból jobb kedved lesz, ezt biztos te is tapasztaltad. Amikor mozogni kezdesz, a szervezeted endorfint termel. Ez egyfajta örömhormon, amely hangulatjavítóként működik. Az agyadban lejátszódó folyamatoknak köszönhetően felszabadultnak, boldognak érzed majd magad.

 

Ehhez hozzájárul a természet szépsége is, ami akarva-akaratlanul mosolyt csal majd az arcodra.

 

Serkenti az agy működését

A friss levegőnek köszönhetően javul a figyelem és a koncentráció is, kiszellőzik a fejed. Ha van háziállatod, vidd el sétálni és figyeld meg, ahogy hazaérsz, egyből éberebb leszel. Jobban fogsz tudni dolgozni, tanulni, hatékonyabbá válsz úgy, hogy az összpontosítással sem lesz gondod többé.

 

Új helyeket fedezhetsz fel

Ha nem ismered a lakóhelyed, vagy mindig ugyanazon az útvonalon jössz és mész, érdemes egy délutánt arra szánnod, hogy felfedezd a környéket. Fuss, biciklizz, sétálj egy nagyot. Meglátod, milyen izgalmas helyekre bukkanhatsz, ha kitörsz a 4 fal közül.

 

Csak egyszer kell kipróbálnod

Mindössze egyszer kell rávenned magad, hogy kint sportolj a szabad ég alatt. Utána abba sem fogod tudni hagyni, hamar rutinná válik a szabadtéri edzés, enélkül el sem tudod képzelni majd az életed.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5311930429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása