Korongozzunk a jégen! Avagy – mi is az a jégkorong?

Mivel tél van, mivel jég is van, ismerkedjünk meg a jégkoronggal, mert ahhoz bizony nincs szükség havazásra, mégis téli sport!

A jégkorong csapatjáték, úgyhogy még kikapcsolódásnak is kiváló, mint általában a mérkőzések. Akár nézőként, akár játékosként veszünk részt a szabadidős programokban, mindenképp élményben lesz részünk.

Hogyan kell játszani?

A játék lényege valójában az, hogy a csapattagok a lehető legtöbbször juttassák az ellenfél kapujába a korongot, az erre a sportra kifejlesztett „ütő” segítségével, miközben lábukon úgynevezett „hokikorcsolya” van. Tehát a mérkőzés közben korcsolyáznak is, ami némiképp megnehezíti a dolgukat, no de ebben a sportban pontosan ez a lényeg. A korong, melyet a játékosok igyekeznek „belőni”, gumiból készült, jól csúszik a jégen és könnyen mozgatható. Maga a pálya kb. hatvan méter hosszú és harminc méter széles, lekerekített szélekkel.

jegkorong.jpg

Egy csapatban öt játékos szerepel, mégpedig három csatár és két védő.

A mérkőzés három részből áll, melyek egyenként húsz percesek, ez a tiszta játékidő. Ez azt jelenti, hogy az időt akkor számolják, ha a korong a játékban van. A játék végén – ahogy általában a mérkőzéseknél – döntetlen állás esetén hosszabbításra kerül sor. Itt viszont már csak négyen lehetnek játékban egy csapatból, és gól esetén azonnal vége a mérkőzésnek.

A jégkorong hazánkban is igen népszerű sportág és jeles képviselőkkel is büszkélkedhetünk. Elsajátításához nyilván szükség van korcsolyatudásra és persze nem kis mozgáskoordinációra, valamint kifejezetten jó állóképességre.

Ami a felszerelést illeti, meglehetősen drága mulatság lehet, ha valaki profi szinten szeretne játszani. A korcsolya maga sem olcsó – bár nem sokkal drágább egy sima jégkorcsolyánál – ám a védőfelszerelés, ami feltétlenül szükséges, sokba kerülhet. Tehát nem tartozik az olcsó sportok közé, ám rendkívül szórakoztató és vidám játék, hamar bele lehet szeretni. Ajánlott ellátogatni néhány meccsre, mielőtt belevágnánk, és persze oktatóra is szükség lesz az elsajátításhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr912147333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása