Hova – board? – avagy mi az a hovErboard? II. rész

Hogyan működik, hogyan használjuk?     

Maga a motor a kerekekben van elhelyezve – mely elektromos meghajtású, méri az elfordulást és a sebességet is.

A kerekekben vannak elhelyezve a szenzorok is, melyek adatokat továbbítanak a vezérlő felé, s melyek gyakorlatilag szabályozzák a kis gépezetet, s ha szükséges, elvégzik a különféle „beavatkozásokat” a biztonságos közlekedés elérése érdekében.

Több üzemmód közül is választhatunk, érdemes a kezdő lehetőséggel indítanunk és szép lassan akklimatizálódni hozzá, és így elsajátítani a nehezebb ám rugalmasabb és gyorsabb közlekedés a hoveborddal.

hoverboard2.jpg

A Balance Board természetesen akkumulátorral van felszerelve, mely márkától függően változik, már ami a kapacitásukat illeti.

A mozgási szándékot a nyomáspedálok érzékelik. Amikor indulunk, akkor a testsúlyunkat előre kell döntenünk, így fogja „tudni”, hogy mozgásra készen állunk, tehát előre! Ha mégsem előre, hanem hátra kívánnánk menni, akkor hátrafelé dőlünk, ha viszont csak egyenes testtartásban maradunk, akkor érjük el a hoverboard mozdulatlanságát.

Mi van, ha balra kívánunk fordulni? Nos, ilyenkor a jobb lábunkkal aktiváljuk az ott elhelyezkedő kis kapcsolót. Ebben a pillanatban a jobb oldalon lévő kerekek előre fognak mozdulni. Ezzel egy időben a balos lábbal a bal oldali kapcsolót érintjük, így a bal oldali kereket kényszerítjük arra, hogy hátra felé forduljon. Így érjük el, hogy a kerekek ellenkezően mozogva, az elvárt irányba fordítanak el bennünket. Okos kis gép, csak tudni kell kezelni, ami láthatjuk, nem túl bonyolult.

Az egyensúlyba maradáshoz a dőlési szögünk is fontos, ahogy az elindulásnál is. Nem kell megijedni, mert a mikro vezérlőnek köszönhetően, nehezen tudnánk elesni! Minél nagyobb a dőlési szög, annál nagyobb sebességgel pörögnek a kerekek, így beáll a kívánt egyensúlyi állapot, a sebességünket pedig szintén a dőlés szöge határozza meg.

Talán első olvasatra nehézkesnek tűnhet, de nyilván nem papírról tanuljuk meg a kezelését, a gyakorlat fog megtanítani a helyes – és szakszerű – használatra. Minden esetre érdemes kipróbálni, főleg a tavasz közeledtével. Környezetbarát, nagyon menő és még gyors is!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5512304959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása