Folyamatos regenerálódásra vágysz? Megteheted!

Hallottál már az SMR hengerről?

A sport a legegészségesebb tevékenységünk, ez nem is vita tárgya, jótékony hatása felsorolhatatlan, testre és lélekre egyaránt.

A mozgás során néha sajnos szembe kell néznünk bizonyos kisebb sérülésekkel, húzódásokkal, ficamokkal, izomgyulladásokkal, persze általában csak akkor, ha nem megfelelően, vagy nem elég körültekintően és fokozatosan kezdünk hozzá a sporthoz.

Előfordulhat azonban, hogy a kielégítő bemelegítés és fokozatos mozgás ellenére mégis fájdalmat érzünk néhol a testünkben, vagy épp nagyon feszes izomzatot tapasztalunk sportolás után.

A jó hír, hogy ennek egyáltalán nem kell így lennie! Segítség és hasznos barátunk lehet a kellemetlenségek elkerülése érdekében a masszázs hengerrek alkalmazása.

smr.jpg

Mit tud ez a henger?

Gyakorlatilag egy úgynevezett önmasszírozó módszer elsajátítására alkalmas eszköz, mely segít abban, hogy elkerüljük a nem kívánatos és kellemetlen tünetekkel járó ízületi-és/vagy izomproblémákat.

Az SMR henger már jó pár éve használatos eszköz az élsportolók körében, mostanában azonban már széles hódolótábora van. Már kapható szakboltokban, tehát bárki számára elérhető, aki valamilyen sporttevékenységet folytat, akár fut, akár edz, vagy tán aerobik edzésre jár.

A használata nem bonyolult és bárki számára elsajátítható, megtanulható.

Ha valaki egyébként is rendszeresen masszíroztatja testét, és közben még az SMR henger nyújtotta lehetőséget is igénybe veszi, azzal csak fokozza a regenerálódási folyamatot a testében, hiszen úgymond rásegít a lazításra, karbantartásra.

Hogyan működik?

Működési elve rém egyszerű. A teljes testsúlyunkkal terhelünk rá, természetesen ott, ahol meg szeretnénk masszírozni az érintett testterületet. A hengeren gurulva mozgunk két irányba, balra és jobbra. A testsúlyt nyilván rá kell engedni a hengerre, , hogy a nyomási inger létre tudjon jönni. Tudni kell, hogy amikor a testünk egy bizonyos területét nyomás alá helyezzük, akkor ott az izom rostjaiban nem , vagy csak nagyon gyenge vérellátás lesz – de ezzel a mozdulattal pontosan ez a cél. A nyomást feloldva viszont a vér hirtelen beáramlik oda s ennek köszönhetően el is tudja szállítani az ott megrekedő lerakódásokat, felfrissítve, regenerálva ezzel a szöveteket. Ennek elérésére, tehát a nyomás feloldásához arra van szükség, hogy „elgurulunk” arról a területről, amit fel szeretnénk szabadítani a nyomás alól. Ez egyszerű fizika. Ahol nagy a nyomás, ott sokkal erőteljesebb a tisztító munkája a vérnek, ezáltal az izmoknak lehetőséget adunk a fellazulásra, és rugalmassága visszanyerésére. Az SMR henger az izom fellazításán kívül jótékonyan hat az idegrendszer működésére is.

Természetesen, ha valakinek súlyosabb húzódása, esetleg ficama, vagy izomgyulladása van, mely erősebb fájdalommal is járhat, akkor feltétlenül fel kell keresni a sportorvost, hogy megfelelő kezelésben részesüljünk.

Milyen hengerek vannak?

Méretük és felületük is különböző, és keménységük is változó, lehet válogatni. Vannak olyan SMR hengerek, melyeknek mintázata érdesebb és felületük jóval keményebb, ezek képesek hatni a mélyebben fekvő szövetekre is. A puhább változatok felülete simább, ezek pedig csak a felső rétegekre dolgoznak.

Természetesen minőségbeli eltérés is tapasztalható a hengereknél. Olyat érdemes hosszú távra vásárolni, melynek műanyag váza van, tehát belül jóval keményebb és erre rögzítik rá a felső réteget, mely szivacsos borítású. Ezeket több évig is biztonságosan lehet használni, nem lesz panasz a minőségre.

Mint minden sporteszköz, az SMR henger használata is körültekintést és megfelelő óvatosságot igényel, de helyes használat esetén teljesen biztonságos. A gyakorlatokat meg kell tanulni, de ez nem okoz nehézséget. Vannak ellenben olyan betegségek, melyek előfordulása esetén használata ellenjavallt. Ilyen lehet például a magas vérnyomás, visszérbántalmak, vagy a csontritkulás, a cukorbetegség, illetve egyéb betegségek is, melyek meglétéről feltétlenül legyen tudomásunk. Ha kétségeink vannak, orvossal szükséges konzultálni, mielőtt a hengert elkezdenénk használni.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4512373641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása