A nehezített tornabot – mint jó barát a fitneszben

Az ülőmunka századunkban annyira elterjedt, hogy a végzése során kialakult gerincbetegségek és kellemetlen vele járó tünetek már népbetegségnek számítanak. Ezért aztán egyre többen – belátva a helyzet komolyságát – próbálják valamilyen sporttal egyensúlyozni a napi – nem ritkán – nyolc-tíz órás ülés okozta következményeket.

Mozogni nagyon fontos – noha nem csak azoknak, akik irodában dolgoznak – az ülőmunka bizony fokozott rizikófaktor a gerincbetegségek kialakulásában.

A fitnesz az egyik olyan sport, mely nem kötött időjáráshoz, nem kell hozzá túlzottan sok pénz sem, hiszen akár – persze kellő körültekintéssel és fokozatosság betartásával – otthon is végezhetjük. Csoportban nyilván kellemesebb és jobban érezzük magunkat a vidám környezetben, hiszen mások is motiválnak bennünket a lelkiismeretes gyakorlásra.

A gerinc védelmére és állóképességünk javítására sok féle segédeszköz áll rendelkezésünkre a fitnesz végzése közben is. Az egyik ilyen kézi eszköz a tornabot. Már óvodákban is alkalmazzák, mert rájöttek arra, hogy a gyermekek is biztonsággal használhatják.

A tornabotok szilárdságuknak köszönhetően a fogást stabilan megtartják, ezáltal a gyermekeket a karok megnyújtására késztetik, növelve ezzel a vállak mozgékonyságát. A botok más-más fogáspontjával egyre több izomcsoport kapcsolódik be a mozgásba, hatékonyan javítva ezzel a testtartást és fejlesztve egyúttal a mozgáskoordinációt már kisgyermek korban is.

tornabot.jpg

A felnőtteknek ajánlott lehet a nehezített tornabotok használata.

A nehezített tornabotok különféle súllyal kerülnek piacra, egy kilogrammtól egészen a hat kilogrammos kivitelig.

A hát erősítésében, a mell területeinek izmosításában és a váll „megszépítésében” is fontos szerepe van a nehezített tornabotoknak. Ki-ki, fokozatosan, edzettségi szintjének módosulásával választhatja ki a nagyobb és nagyobb súlyú tornabotokat a gyakorlatok végzéséhez. A botok hossza is változó, és súlyuk mellett színben is óriási a választék.

Anyaguk gyakorlatilag törhetetlen, szilárd és mégis rugalmas egyszerre, igazi jó barát és hatékony eszköz az izomtónus növelésére, és a gerinc erősítésére is.

Egyszerű és nagyszerű, remek kiegészítője más sporteszközöknek is, keresse áruházunkban!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8212434859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása