Közlekedj biztonságosan, rollerrel is!

Rollerezni nem csak remek szórakozást, hanem költséghatékony közlekedést is jelent. Egyes városrészek között akár tömegközlekedés igénybevétele nélkül is eljuthatsz A pontból B-be.
Ugyanakkor kellő körültekintéssel és odafigyeléssel kell közlekedned, hiszen a városi forgalom balesetveszélyes.

aktivsport_42_1.jpg

Mindig légy látható!

 
Érdemes olyan ruházatot felvenned, ami akár sötétedés idején is jól látható.
A közvilágításnak köszönhetően láthatósági mellényt nem kötelező viselned városi forgalomban.
Arra azonban törekedhetsz, hogy ha napközben nem is viseled, de magaddal viszel egy világos színű felsőt vagy kabátot, amely jól látható éjszakai fényviszonyok mellett is.

Gondoskodj a megfelelő védelemről és ruházatról!

 
Még akkor is szükséged van egy kemény és ellenálló héjszerkezetű bukósisakra, ha nem tervezel az úton rollerezni. A járdán és a bicikliúton is eleshetsz, a betonnal való ütközés pedig komoly fejsérüléseket, agyrázkódást vagy ennél is súlyosabb sérüléseket is okozhat.

Továbbá javasoljuk, rollerezés közben viselj szemüveget, ezzel ugyanis megvédheted a szemeid a bogaraktól, a portól, a felpattanó kavicsoktól és egyéb szemre veszélyes anyagoktól.

Ne felejts el gondoskodni a végtagjaid megfelelő védelméről sem!
Egy-egy baleset alkalmával a csuklód, a térded vagy a könyököd is megsérülhet.
Ezt azonban könnyedén elkerülheted, ha kizárólag a megfelelő védőfelszerelésben (könyök-, csukló- és térdvédőben) rollerezel.

Mindig figyelj arra, hogy olyan cipőt viselj, amelynek nem csúszik a talpa!
Kerülendő továbbá a szandál és papucs viselése is, hiszen rollerezés közben ezek is balesetveszélyesek.

Egy pillanatra sem lankadhat a figyelmed!


Nem számít, hogy a rollereddel csak gyalogátkelőhelyeken veszed igénybe az utat, a gyalogos és biciklis forgalomra is oda kell figyelned. Egyrészt bizonyára te sem szeretnél sérülést okozni másoknak, másrészt egy sarokról hirtelen eléd lépő gyalogos kikerülésekor bizony nagyot eshetsz.

A fenti tanácsok betartásával biztonságosan rollerezhetsz akár nagyvárosokban is!

Ha egyéb kérdéseid lennének, vagy csak szeretnéd megvásárolni a rollert vagy a szükséges kiegészítőket, keress minket bizalommal itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://aktivsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2513084236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aktivsport

Rajongj bármilyen sportért, mi írunk róla és a felszerelés miatt sem kell aggódnod...mi megszerezzük Neked! Nézz körül webáruházunkban is, megéri!

HTML

süti beállítások módosítása